Förlust för Hultsfred – i år igen

NÖJE

Trots storsatsning med nytt område och större artistbudget än någonsin. Det blev ett nytt förlustår för Hultsfredsfestivalen.

– Hultsfred kommer nog alltid finnas, sen är det bara en fråga om i vilken form, kommenterar festivalchefen Per Alexandersson.

Foto: 23?543 personer hade i år köpt biljetter till festivalen. Det räckte inte för att arrangörerna skulle gå med plus.

Hultsfred lider fortfarande av fiaskoåret 2007 – då man gick med mångmiljonförlust och tvingades sparka den dåvarande chefen JP Bordahl. Förra året gick ekonomiskt något bättre, men även då noterades en förlust.

Kan tvingas krympa

En ekonomisk smäll blir det även i år och nu kan festivalen tvingas krympa igen. Totalt hade Rockparty på lördagseftermiddagen sålt 23?543 biljetter – varav 1?418 av dem är billigare endagarsbiljetter.

– Det blir ett minus. ­Exakt hur stort vet jag inte än utan det får vi se beroende på hur det går med ­Sonisphere där vi är medarrangör, säger Per Alexandersson, festivalchef.

Klarar ni ett förlustår till?

– Hultsfred kommer nog alltid finnas, sen är det bara en fråga om i vilken form. Jag kan inte svara bättre på det just nu, vi får se efter utvärderingen.