Efter inställda bröllopet – Jan Johansen gifter sig

avAnna Shimoda, Hans Shimoda

Förra året ställde de in bröllopet när brudens föräldrar gick bort med en månads mellanrum.

Nu gör Jan Johansen och Jenny Sandberg ett nytt försök.

– Äntligen får vi till det. Det var ju så mycket sorgkant på allt tidigare, nu känns allt rätt, säger Jan till Nöjesbladet.

Foto: TT
Jan Johansen och Jenny Sandberg.

Allt var planerat och klart in i minsta detalj. Inbjudningarna till förra sommarens inplanerade bröllop var utskickade och sångaren Jan Johansen, 52, och Jenny Sandberg, 47, såg fram emot den stora dagen i juli.

Då hände det som inte fick hända. Jennys båda föräldrar gick bort inom loppet av en månad och allt ställdes på ända.

– Vi hade bokat kyrka och allt, men så kan det vara när man gifter sig mitt i livet. När man är yngre tar man allt för givet. När Jennys föräldrar gick bort så var det bara några månader kvar till bröllopet. Då ville man inte hålla på med sådana förberedelser när man är i sorg. Men de kommer vara med oss i anden, säger Jan Johansen till Nöjesbladet och fortsätter:

– Min pappa är också borta, men jag hoppas att min mamma kan vara med. Hon är gammal och sjuk och det är ett halvår kvar till bröllopet så vi hoppas förstås.

Utomhusbröllop

För så är det – nu gör Jan och Jenny ett nytt försök att gifta sig. På sociala medier avslöjar han den glada nyheten:

”Ja snart gifter vi oss. Jag vill alltid vara tillsammans med dig!”.

– Det blir inte i kyrkan den här gången utan vi gifter oss utomhus på Eklundshof ovanför Studenternas i Uppsala. Det blir cirka 130 gäster och mycket musik och sång av våra musikkompisar, säger Jan.

Ovanligt nog så gifter de sig en torsdag och det har sina skäl.

– Många av våra kompisar jobbar på helger och har spelningar så för att så många som möjligt ska kunna vara med så har vi det mitt i veckan.

Att gifta sig utomhus i Sverige kan vara riskabelt ur ett väderperspektiv, men Jan förklarar att de har en plan B om det skulle regna.

– Då är vi inomhus, det finns en scen och plats för alla där så det löser sig.

”Nu känns allt rätt”

Bröllopsplaneringen är med andra ord i full gång och det blivande brudparet är förväntansfulla.

– Jag känner mig jättepirrig och det ska bli otroligt spännande. Äntligen får vi till det. Det var ju så mycket sorgkant på allt tidigare, nu känns allt rätt. Och Jenny kommer bli den vackraste bruden förstås, säger han.

Den planerade bröllopsresan kommer inte att gå till någon tropisk paradisö utan paret har planer på något helt annat.

– Vi vill väldigt gärna åka till Nashville i USA. Uppleva all musik och så har vi kompisar som bor där. Kanske hälsa på i Gibsonfabriken och sedan säga hej till Elvis på Graceland i Memphis. Det vore härligt.

Jan Johansen var tidigare gift med Pia Hjälmkrona och tillsammans har de en son.

ARTIKELN HANDLAR OM

AB Voice