Pojkbandsstjärna åtalas för våldtäkt

Misstänks ha förgripit sig på fan efter konsert

avTorbjörn Ek

NÖJE

Oritse Williams, 31, har åtalats misstänkt för våldtäkt.

Tillsammans med en vän påstås han ha förgripit sig på ett fan på ett hotellrum efter en konsert.

Den tidigare JLS-sångaren förnekar brott, uppger The Sun.

Den förra pojkbandsstjärnan Oritse Williams har åtalats för våldtäkt.

Tillsammans med en kompis misstänks han ha förgripit sig på ett fan efter en spelning i brittiska Wolverhampton, skriver The Sun.

Två kvinnliga fans följde med den förra JLS-sångaren till ett hotellrum efter spelningen.

– Efter en stund lämnade de hotellrummet, men väl utanför insåg de att de lämnat sina jackor och viktigast, en handväska där plånboken låg med taxipengar så de skulle kunna ta sig hem, säger en källa till The Sun.

1 av 2 | Foto: Jonathan Short / SCANPIX SWEDEN
JLS.

Vände tillbaka för att hämta plånbok

Det var när en av kvinnorna återvände till hotellrummet för att hämta de kvarglömda sakerna som övergreppet ska ha skett.

– Polis kallades till hotellet direkt efteråt för att ta upp en anmälan om våldtäkt. Williams greps på plats, säger källan.

Händelsen inträffade i december 2016 och Oritse Williams släpptes senare mot borgen. Artistens management meddelade i ett uttalande att han sa sig vara oskyldig.

– Oritse förnekar anklagelserna. Det här är i polisens händer och det vore fullständigt fel av oss att kommentera vidare.

Polis bekräftar

Men nu har åklagaren beslutat sig för att åtala den forna pojkbandsstjärnan för våldtäkt och hans vän för misshandel, uppger The Sun. En talesperson för polisen bekräftar åtalen:

– Vi har åtalat två män för sexualbrott efter en påstådd våldtäkt vid ett hotell i Wolverhampton.

Oritse Williams slog igenom i den brittiska talangsåpan ”X Factor” 2008 som en del av pojkbandet JLS. Totalt sålde de över 10 miljoner album och toppade den brittiska singellistan fem gånger innan de splittrades 2013.

Slutat med välgörenhet

Sedan dess har Oritse Williams satsat på en solokarriär och välgörenhetsprojekt, men efter att han greps för den misstänkta våldtäkten 2016 har han hoppat av flera stora välgörenhetsorganisationer.

– Det är med stor sorg som jag tar ett steg tillbaka från välgörenhetsarbetet. Olyckligtvis har det förekommit en hel del spekulationer angående händelser. Det skulle sannolikt vara ohjälpsamt för välgörenhetsorganisationerna, har han tidigare sagt.

Oritse Williams väntas höras i rätten i oktober.

Tre skandaler i nöjesvärlden 2018 01:01
ARTIKELN HANDLAR OM