Gärdestad lämnar miljonerna till frun

Bouppteckningen klar – skrev inget testamente

Kenneth Gärdestads hustru ärver allt efter sin make.

Enligt bouppteckningen som nu finns tillgänglig hos Skatteverket skrev den kända musikern inget testamente.

Totalt lämnar han efter sig tillgångar på drygt 10 miljoner kronor.

Kenneth Gärdestad dog i början av mars, 69 år gammal, efter en längre tids sjukdom.

Nu är bouppteckningen efter den folkkära musikern färdig och har offentliggjorts hos Skatteverket, vilket Expressen var först med att rapportera.

Enligt bouppteckningen skrev Kenneth Gärdestad inget testamente. Därför tillfaller hela arvet hans hustru Christina, 67.

Kenneth och Christina Gärdestad har också tre gemensamma barn, Christofer, 35, Alexander, 31 och Madeleine, 25, som nämns i bouppteckningen som efterarvingar.

Kenneth Gärdestad.
Kenneth Gärdestad.

Ägde tre fastigheter

Bland Kenneth Gärdestads tillgångar finns tre fastigheter, inklusive ett hus i Sollentuna värderat till 4,2 miljoner och en andelslägenhet i Spanien värd en halv miljon.

I konton i Sverige och utomlands hade han totalt omkring 2,3 miljoner kronor och ytterligare omkring 2,5 miljoner kronor i fonder, aktier och övriga värdepapper.

Bouppteckningen specificerar också musikinstrument till ett värde av 120 000 kronor och två bilar och en båt värda totalt 190 000 kronor.

Sparade dagbok och noter

I ett bankfack förvarade Kenneth Gärdestad en dagbok, musiktexter och noter, flera kassettband, fotografier, kuvert med tidningsurklipp och vykort.

Kenneth Gärdestad skrev texterna till de flesta av låtarna i sin bror Teds stora låtskatt och fick i februari i år motta Grammisgalans hederspris.

Nöjesbladet har varit i kontakt med Christina Gärdestad som avböjt att kommentera.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN