Måns Zelmerlöw

Måns krav för att leda Eurovision

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

SVT har ställt frågan - och han har tackat ja.

Nu kan Nöjesbladet avslöja vilka krav Måns Zelmerlöw ställt för att leda Eurovision song contest.

– Som jag har förstått så återstår bara formaliteter, säger en källa.

Sedan han segrade i Eurovision song contest i Wien i maj har Måns Zelmerlöw varit en av de hetaste kandidaterna till att också leda tävlingen när den hålls i Sverige nästa år.

Nöjesbladet kan avslöja att SVT ställt frågan till honom och flera insatta källor bekräftar att Måns Zelmerlöw har tackat ja.

– Som jag har förstått så återstår bara formaliteter, säger en källa.

Zelmerlöws krav

Men samtidigt väntar Zelmerlöw besked från SVT på ett antal olika krav som han har ställt för att medverka under sändningarna. Det han är intresserad av att göra är att leda hela tävlingen.

– Det kommer inte att bli fråga om att vara sidekick eller greenroom-reporter, det är programledare som gäller så klart. Det har han ju redan bevisat att han kan, så det är inte aktuellt att acceptera någon mindre roll, säger en person med god insyn.

Och Måns Zelmerlöw vill också få möjlighet att visa upp sig för Europas tv-tittare som den artist han är. I Wien framträdde till exempel förra årets vinnare Conchita Wurst på scenen med ett långt medley av låtar från sitt nya album. För Måns är det viktigt att få göra något liknande, i ett ordentligt påkostat shownummer för att få visa upp ny musik och sin bredd som artist.

”Shownummer med extra allt”

– I Eurovision är det verkligen sky is the limit. Där behöver man inte spara på några omkostnader. Han vill få visa upp sig som artist och göra shownummer med extra allt, säger en väl insatt källa.

SVT arbetar just nu med att sätta formen för de två direktsända semifinalerna och finalen. Enligt Nöjesbladets uppgiftslämnare är det därför ännu inte klart om Måns får någon vid sin sida som programledare, om det plockas in sidekicks, eller vem som ska vara på plats i greenroom.

– Nej, det tar nog ytterligare några månader innan de detaljerna blir klara, men att Måns står överst på SVT:s lista, så är det verkligen, säger en person nära produktionen.

I Nöjesbladets direktsända uppsnack inför Rockbjörnen i augusti undvek Måns Zelmerlöw att svara på om han fått frågan om att leda Eurovision:

– Det tänker jag inte svara på, sa han då och skrattade.

ANNONS

Hitta dina favoriter bland hundratusentals ljudböcker - prova Nextory gratis i 30 dagar!

Extern länk från Nextory

Gå till kampanjen

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Måns Zelmerlöw

Eurovision song contest

Melodifestivalen