Polisen går igenom övervakningsbilder i jakt på pistolmannen

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3
Söndagens U2-konsert var den tredje av fyra inplanerade. Den flyttas nu till i morgon, den 22 september. ”Alla biljetter till kvällens konsert är giltiga till konserten på tisdag”, meddelar arrangören Live Nation. Bilden är från torsdagens konsert.

NÖJE

Ännu finns ingen misstänkt.

Nu går polisen igenom övervakningsfilmer i jakten på den påstådda pistolmannen i Globen.

– Det är standardbeteende i samband med utredningar att vi tar reda på allt som kan hjälpa oss och har något fastnat på bild så kommer vi att samla in det, säger polisens presstalesperson Kjell Lindgren.

En man med pistol ska ha tagit sig in på Globen inför U2:s tredje konsert i Stockholm i går kväll.

Polisen har ännu ingen misstänkt men nu hoppas man på att gärningsmannen kan ha fastnat på övervakningsbilder i arenan eller runt omkring Globen-området.

Övervakningsfilmer kommer nu att samlas in och gås igenom av polisen.

– Ja, är det inte gjort så kommer det att hända. Det är standardbeteende i samband med utredningar att vi tar reda på allt som kan hjälpa oss och har något fastnat på bild så kommer vi att samla in det, säger Kjell Lindgren, talesperson för polisen i region Stockholm.

Ingen misstänkt

Polisen har ännu ingen misstänkt och vill inte heller gå ut med några detaljer kring en eventuell gärningsman.

– Vi har varit väldigt sparsamma med detaljerna och det finns en anledning till att det är så. Vårt mål är först att fastställa om ett brott begåtts och sen att försöka identifiera gärningsmannen, säger Lindgren.

Hur ser säkerheten ut kring Globen inför kvällens konsert?

– Det är egentligen en fråga för arrangören. Vi kommer att bistå dem i den mån som det behövs efter de bedömningar som görs. Vi för samtal med arrangören under hela dagen och ända fram till i kväll. Det kommer att göras en bedömning om det finns några risker och vad som i så fall ska vidtas för åtgärder, det kan vara arrangören som ska vidta olika åtgärder eller att vi bistår dem på en mängd sätt. Det som inträffade igår var ett enskilt brott som har inträffat och vi har för avsikt att göra allt vi kan för att utreda det.

Biljetter återbetalas

Thomas Johansson, vd på konsertarrangören Live nation, vill inte uttala sig om hur man ska garantera konsertbesökarnas säkerhet inför kvällens konsert.

– Inga kommentarer, säger han.

De som köpt biljetter till söndagskvällens konsert kan i stället använda dessa till en extrakonsert som U2 spelar i Globen på tisdag kväll. Globens biljettpartner AXS hälsar via sin kundtjänst att man får pengarna tillbaka för biljetten om man inte kan gå på tisdag. Man kontaktar i så fall dem och uppger bokningsnummer.

Få senaste nytt över vad som händer kring U2-konserterna - följ Nöjesbladet på Facebook

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN