Johnny Depps fru åtalas - efter hundsmugglingen

avLinn Elmervik

Amber Heard kallas till rättegång i september

1 av 3
Johnny Depp och Amber Heard i Tokyo i slutet av januari i år.

Johnny Depp och Amber Heard tog med sig Pistol och Boo till Australien - utan tillstånd.

Nu åtalas Heard för den olagliga djursmugglingen, rapporterar BBC.

Stjärnan riskerar upp till tio års fängelse.

Det var i maj som skådespelarparet Johnny Depp och Amber Heard flög till Australien för inspelningen av nya ”Pirates of the Caribbean: Dead men tell no tales”. Med sig hade de sina ögonstenar - yorkshireterrierna Pistol och Boo

När australiska myndigheter insåg att hundarna tassat in i landet utan tillstånd lät reaktionen inte vänta på sig. Den ursinniga jordbruksministern Barnaby Joyce hotade att avliva Pistol och Boo om de inte lämnade landet inom 50 timmar.

Åtalas på två punkter

Men det tog dagar innan hundarna reste hem, och nu har det hela orsakat trubbel för Depps fru. I veckan åtalades Amber Heard för illegal import av hundarna och för att ha skapat falska dokument.

I intervjuer har skådespelaren tidigare sagt att hon planerat att hålla sig borta från Australien i fortsättningen.

– Jag har en känsla av att vi kommer att undvika landet ”Down under” från och med nu så mycket som vi kan, tack vara vissa politiker där, sa hon i den australiska morgonshowen ”Monday”.

Kallas till domstol

Men nu verkar stjärnan få tänka om. Hon uppmanas nämligen infinna sig i Queenslands domstol den sjunde september, skriver BBC. En fällande dom kan resultera i upp till tio års fängelse.

Varför Amber Heards äkta make Johnny Depp inte åtalas vill åklagarmyndigheten inte svara på, och ingen av parets representanter har kommenterat uppgifterna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!