Mejla

Jens Peterson

ABBA-kvällen blir en häftig åktur

Mamma Mia! Abba på scen.
Mamma Mia! Abba på scen.

NÖJE

Har vi fest, eller?

Absolut. Den här ABBA-fyllda kvällen gör sång- och dansmänniskor av de mest infrusna. En hjärtevärmande publikuppföljare till den älskade musikalen och filmen.

Vad är det, undrar alla. En krogshow? Ja, men mer än så.

En musikal? Nja, här finns en handling och i synnerhet ett parti har riktigt fina musikalnummer med dans och akrobati.

Allsång? Absolut. Här sjungs det med både när artisterna uppmanar och när de inte gör det.

Många av låtarna flyter i vårt blodomlopp. Gröna Lund ser det som en av årets nya attraktioner i nöjesparken och kvällen blir en häftig åktur.

”Mamma mia! The party” tar flera smarta grepp. Ett är grunduppläggningen. Vi låtsas att vi befinner oss på Nikos taverna på grekiska ön Skopelos. Niko och hans anställda sjunger ABBA-sånger för att de gillar dem och det lockar gäster. De och vi sjunger tillsammans. Kommer från samma håll in i kärleken till låtarna.

Låtarna blir ett plockbord

Anki Albertsson och de andra uppträder vid sidan av matborden. Eller som i Sussie Erikssons fall, ibland på matbordet eller i närkontakt med gäster. En annan bra sak är att de slösar med ABBA:s sånger. Det kommer många i korta snuttar. Det höjer tempot och festkänslan.

Låtarna blir ett plockbord precis som maten. Lite oliver, lite tsatsiki, lite ”Honey honey”, en grekisk sallad, ”Head over heels”, bläckfisk. Några nummer får ta rejäl plats. Som de mustiga varmrätterna. ”I let the music speak” och ”I'm  a marionette” blir del i ett effektfyllt parti med ljus och en spektakulär akrobatshow. Duktiga Mercedesz Csampai imponerar i ”The winner takes it all”.

Det händer mycket. Musikerna dyker upp i olika hörn av lokalen. Trummor finns på flera ställen. Det blir Zorbadans som får upp de flesta på golvet.

Intrig? Niko driver tavernan med sin svenska fru som arbetade med småjobb på filminspelningen av ”Mamma mia”. Hans dotter och hennes son är förälskade, vilket Niko ogillar.

En av ABBA:s mest kända låtar blir i det här sammanhamnget ett känslostarkt inlägg om att det är svårt att sluta röka. Gott humör och god mat och god musik. De som stannade på discot dansar säkert fortfarande.
 

Gillar du glad musik, glitter, glamour, Eurovision och Melodifestivalen? Följ ”Vi som älskar schlager” för ett roligare Facebookflöde

ANNONS EXTERN LÄNK

Julklappstips! Zlatans nya bok "Adrenalina" släpps snart – förbeställ här!

Sportbladet Shop

Av: 

Jens Peterson

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Abba

Jens Peterson