Fifty Shades of lingerie

Publicerad 2013-11-05

Vi har träffat E. L. James, aktuell med heta underkläder för Kappahl

Den 6:e november släpps Kappahls underklädeskollektion som tagits fram i samarbete med E L James.
Foto: Jimmy Backius

Efter att hon 2011 släppt ”Femtio nyanser av honom” blev E. L. James ett världsnamn. De erotiska romanerna, som många menade innebar en sexuell revolution, har vid det här laget sålt i över 70 miljoner exemplar.

I höst kan svenskarna komma ett steg närmare karaktärerna Anastasia Steele och Christian Greys drömvärld – den 6 november släpps Kappahls nya underklädeskollektion, som tagits fram i samarbete med E. L. James.

Petter Larsson träffade E. L. James i London.

– Den är väldigt elegant, stilig och sexig, precis som känslan av att gå in i Christian Greys värld. Han lever i total lyx och säger en gång till Anastasia: ”Du ska klä dig i silke och satin.” Därifrån har vi hämtat vår inspiration, säger E. L. James till Sofis mode.

Erika Mitchell, som den 50-åriga tvåbarnsmamman från London egentligen heter, kan fortfarande inte förstå att hennes böcker blivit en sådan succé.

– Jag planerade bara att berätta en historia. Man släpper den till världen och förväntar sig inte direkt att få ut en vacker underklädeskollektion av den, säger hon.

I böckerna förför miljardären Christian studenten Anastasia, som snabbt går från att ha varit en blyg oskuld till att befinna sig i en intensiv BDSM-relation. E. L. James hoppas att underkläderna kan höja kvinnors självför­troende.

– Det viktiga med underkläder som dessa är att de får dig att känna dig väldigt speciell och sexig. Det är som om du går omkring och bär på en hemlighet – som du kanske kan ha turen att få dela med någon annan, säger hon och erkänner:

– Jag har faktiskt på mig en av behåarna just nu – de är toppen. Och trosorna går upp och ner jättesnabbt!

E. L. James har inte bara testat kollektionen utan även varit med i produktionens alla steg.

– Jag är ju ett kontrollfreak. Men det har gått fint. Kappahl har varit jättebra på att kolla allting med mig, och är det något jag inte har gillat har jag känt mig väldigt fri och väldigt hörd, säger hon.

Författaren, som enligt Forbes är världens 42:a mest inflytelserika kändis, är noga med att kvinnor i alla åldrar och storlekar ska kunna känna sig sexiga.

– Kollektionen ska tilltala alla, precis som böckerna gör. Mina läsare kan ­vara från 18 till upp emot 90 år gamla. Jag får många mejl från folk i 90-års­åldern, säger hon.

Hon var också noga med att kampanjmodellerna skulle se ut som vanliga kvinnor.

– Majoriteten av världens kvinnor är inte jättesmala. Jag har ingenting emot smala, vackra kvinnor – jag skulle inte ha något emot att vara en själv – men vi vill välkomna kvinnor i alla former och storlekar, säger E. L. James.

Det kommande året är det självutnämnda kontrollfreaket med i produktionen av en film baserad på hennes romaner, samtidigt som hon hoppas kunna skriva andra halvan av sin kommande bokserie. Och tyvärr, alla fans – då är det slut på BDSM-sexet.

– De böckerna kommer att bli totalt annorlunda, berättar James som vill byta genre – och kanske även pseudonym – för att slippa pressen på att följa upp succén.

Som tur är kan nu Christian Grey och Anastasia Steele leva vidare – i våra svenska sovrum.

Här kan du kika på utvalda delar av kollektionen!

Sexleksaker och vin – här är fler ”Fifty”-samarbeten

Sexleksakerna: E L James kunde redan förra året glädjas åt att få vara med och ge liv åt sexleksakerna som hon beskrivit i boken. Allt döpt Ikea-

Dakota Johnson spelar den kvinnliga huvudrollen i filma­tiseringen av ”Femtio nyanser av honom”.        
Foto: AP

style efter uttryck i boken: ”Du. Är. Min.”-handklovar eller ”Charlie Tango”-vibrator, någon? Du hittar dem på

www.lovehoney.co.uk/fiftyshadesofgrey.

Vinerna: Om sex har en central roll i böckerna så har vin i alla fall en stark biroll. Därför släppte E L James i oktober en officiell vinkollektion. ”Rött satin” och ”Vitt silke” heter de två första vinerna, som än så länge bara säljs i USA.

Smyckena: I september lanserade New York-designern Janet Cadsawan den officiella ”Femtio nyanser av honom”-smyckeskollektionen. Nycklar, handklovar, slipsar och ridpiskor är återkommande inslag i denna blandning av litteratur och smycken. Du hittar dem på

shop.fiftyshadesofgreyfinejewelry.com.

Underkläderna: Efter samarbeten med både andra australiensiska Target och brittiska Bluebella kunde E L James inte motstå Kappahl, som enligt egen utsago ”såg den stiliga, eleganta världen i böckerna och tog det till sin designprocess”. I kollektionen återfinns bland annat slipsen som Christian knyter Anastasias händer med, en mask och små symboliska nycklar i behån.

Filmen: Dakota Johnson, 24, spelar Anastasia Steele i filmatiseringen av ”Femtio nyanser av honom”. Den manliga huvudrollen görs av Jamie Dornan efter att Charlie Hunnam hoppat av. Filmen, som börjar spelas in i höst, regisseras av Sam Taylor-Johnson och har Sverigepremiär

1 augusti 2014.

Prenumerera på Sofis mode!

Exklusiva premier från The Body Shop – på köpet!

100 sidor trender, vill ha-köp, inspiration och stylingtips – direkt hem i brevlådan. Ge dig själv eller din vän en stunds vardagslyx med en prenumeration på Sofis mode! Förutom massor av mode (från budget till lyx) får du också massor av skönhet, intressanta intervjuer mer modeprofilerna du vill ha koll på, kändismöten och hälsa & träning.

Just nu får du dessutom produkter från The Body Shop – på köpet!

Premierna du får är:

Det superhärliga kroppssmöret ”Cocoa Butter Body Butter” (200 ml)

Duschgelén ”Mango Shower Gel” (250 ml)

Ett tropiskt sommarkit perfekt för varma dagar och heta kvällar.

Klicka på det erbjudande du vill utnyttja och beställ hem redan i dag!

● 6 nr av Sofis mode + premier från The Body Shop 139,50:-

● 13 nr av Sofis mode + premie från The Body Shop 259,50:-

● 26 nr av Sofis mode + premie från The Body Shop 509,50:-

I bildspelet nedan kan du smygtitta i det senaste numret av Sofis mode!

Följ ämnen i artikeln