Nöje

Knep rollen mot Rapace - och är aktuell för Bond

Av: 

Christoffer Nilsson

NÖJE

Karriären går spikrakt uppåt för Ida Engvoll

Ida Engvoll gjorde sitt livs sämsta audition.

Men det räckte för att knipa huvudrollen mot Ola Rapace i nya knarkthrillern ”Vitt skräp”.

- Jag tror att det blir en grym produktion, säger hon.

För ett par år sedan bestämde sig Ida Engvoll, 28, att ge filmskådespeleriet en chans, efter att ha överösts med lovord för flera uppsättningar på Stockholms stadsteater.

Omställningen?

Lyckad.

Bara i fjol var hon med i tre biofilmer (”Mig äger ingen”, ”Bäst före” och ”Mördaren ljuger inte ensam”) och hon har nyligen avslutat inspelningarna av Colin Nutleys kommande ”Medicinen”.

Debutthriller

Nu kan Nöjesbladet avslöja att hon dessutom gör den kvinnliga huvudrollen mot Ola Rapace i kommande thrillern ”Vitt skräp” med regi av långfilmsdebutanten Tobias L Nordqvist och manus av Anton Hagwall (”Tommy”). Även Peter Viitanen och Erik Bolin har fått roller i filmen.

- Jag provfilmade för min roll. Och jag tror att det var min sämsta provfilmning någonsin, men jag fick den ändå vilket jag är väldigt glad för, säger Engvoll.

Hon fastnade särskilt för manuset och hennes rollfigurs djup.

- Kim som jag spelar är ingen typisk kvinnokaraktär utan mer mångsidig än vad man är van vid. Jag tror att det blir en grym produktion och det är underbart att jobba med Ola igen. Han är en underbar skådespelare, säger hon.

Kan bli Bondbrud

Engvoll har, tillsammans med Disa Östrand, provfilmat för kommande filmen om James Bond. Enligt uppgifter till Nöjesbladet är hon fortfarande med i racet om att spela Bondbrud.

- Jag säger ingenting om det. Allt runt den filmserien är väldigt hemligt. Men den provfilmningen gick bra med tanke på omständigheterna. Man har bara en tagning på sig och situationen blir väldigt speciell, säger hon.

Fakta

Namn: Ida Emelin Engvoll. Ålder: 28 år. Yrke: Skådespelare. Bor: Lägenhet i Stockholm. Karriär: Utbildade sig på Teaterhögskolan i Stockholm 2007-2010. Anställdes vid Stockholms stadsteater där hon bland annat gjorde uppmärksammade roller i ”Ibsen”, ”Utrensning” och ”Peter Pan och Wendy”. Medverkade i tre biofilmer i fjol: ”Mig äger ingen”, ”Bäst före” och ”Mördaren ljuger inte ensam”. Parallellt med ”Vitt skräp”-inspelningarna spelar hon in tyska filmen ”Vilda nätter” och dansk-tyska kriminalserien ”The team” med regi av Kathrine Windfeld.

ANNONS EXTERN LÄNK

Dela julkänslan och låt julen blomma – skicka ett blombud med Interflora här!

Interflora

Publisert: