Rollen nära att knäcka Perrelli

avKarin Dofs

... men nu tar Charlotte succén ”Evita” till Stockholm: Jag hoppas att rösten håller

1 av 7

Succéshowen ”Evita” kommer till Stockholm.

Nöjesbladet hänger med när Charlotte Perrelli förvandlas till fru Perón.

– Det är en tuff roll, det är bara att hoppas att rösten håller och allt fungerar som det ska, säger Charlotte Perrelli.

Efter nästan två timmar i sminkörens händer har Charlotte Perrelli, 39, förvandlats till skådespelerskan och presidenthustrun Eva Perón.

Hösten 2012 tog sig Charlotte Perrelli an rollen som fru Perón på Malmöoperan och i höst är det premiär för musikalen på Göta Lejon.

– När jag fick frågan blev jag först blev jag lite rädd. Vi fick så enormt bra kritik i Malmö så jag funderade på om jag skulle våga göra det igen. Men jag känner mig väldigt trygg i rollen och jag älskar att göra den.

Påverkade familjen

När föreställningen gick i Malmö gjorde hon under ett halvårs tid flera föreställningar i veckan, något som påverkade familjelivet väldigt mycket.

– Det höll på att knäcka mig att spela i Malmö på grund av att jag har familj och barn i Stockholm. Jag flög ner på dagen och hem igen på natten, det blir ju väldigt intensivt.

”Extremt tungt”

När föreställningen pågår får Charlotte Perrelli inte en ledig stund att pusta ut, hon står på scenen i princip varje minut.

– Det är så extremt tungt att göra en hel föreställning och det är väldigt jobbigt för rösten.

Efter turen på Malmöoperan trodde Perrelli att ”Evita” var ett avslutat kapitel, men hennes fascination för den argentinska ikonen har fått henne att återvända till musikalen.

”Pissade på henne”

– Folk älskade Eva och folk hatade henne. De pissade på hennes kropp när hon var död. Det är en otrolig historia som faktisk är sann, jag känner mig privilegierad som får göra rollen.

Förra gången Perrelli gjorde rollen åkte hon till New York och såg musikalen på Broadway. Den här gången planerar hon i stället att resa till Argentina och gå i Eva Peróns fotspår.

– Jag funderar på att åka till Buenos Aires och se hennes gravplats.

ARTIKELN HANDLAR OM

Scen

Malmö