Hon sjunger om sitt slut med Saade

avChristoffer Nilsson

Molly Sandén: Det blir en kamp

Foto: MAGnUS SANDBERG
VILL BERÄTTA Molly Sandén tar ton om sin jobbiga tid.Foto

Tiden efter uppbrottet var hård – men låten fungerade som terapi.

På lördag sjunger Molly Sandén om sitt kraschade förhållande med Eric Saade.

– Jag vill berätta min historia även om den är sorglig, säger sångerskan till Nöjesbladet.

Eric Saade.

Många av årets Melodifestivaldeltagare har tränat stenhårt fysiskt inför årets tävling. Men sångerskan Molly Sandén, 19, valde en annan väg.

– Jag har inte stått hundra timmar i en dansstudio och svettats. Det har varit mer av en mental resa för mig. Det var en tid när jag inte kunde lyssna på låten utan att gråta. Den var för stark, säger hon.

Det var i januari i år som hon och fjolårsvinnaren Eric Saade, 21, bekräftade att det tre år långa förhållandet var över. På lördag lämnar hon ut sig för svenska folket – och sjunger om den jobbiga tiden i den avskalade balladen ”Why am I crying”.

– Det kommer säkert att bli en kamp på scenen. Att känslorna kommer upp när man står där. Men jag vill ju säga det här, jag vill berätta min historia även om den är sorglig. Men låten har framför allt en positiv underton.

”Jag mår bra”

– Den här låten betyder så himla mycket för mig. Och målet är inte att vinna tävlingen, utan att dela med mig av budskapet. Att visa: fan jag står här, och jag mår bra, säger hon.

Molly Sandén var i Los Angeles tillsammans med de andra upphovsmännen Aleena Gibson och Windy Wagner när hon skrev låten. De pratade om problem, blev sentimentala och började skriva på låten. Efter tjugo minuter var texten klar. Då, för lite mer än ett år sedan, genomgick hon och Eric Saade en jobbig tid i sitt förhållande.

Blivit starkare

– Sen blev låten en självuppfyllande profetia. Det är helt overkligt när jag tänker på det, säger hon.

Och trots att hon för bara en kort tid sedan inte kunde lyssna på låten ställer hon sig på scenen i Leksand på lördag kväll och lättar på sitt hjärta. Den tuffa tiden efter uppbrottet är över, bedyrar hon.

– Nu är jag starkare än någonsin, säger Molly Sandén.

ARTIKELN HANDLAR OM