Problemen under semestern – som tittarna inte fick se

Erica kritiserar nu TV4: ”Jag svällde upp”

Av: Louise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

Erica Mahnkopf var i Frankrike för en romantisk semester med bonden Marcus Sjöberg.

Istället fick hon tampas med magsmärtor på grund av laktos – något tittarna inte fick se i onsdagens ”Bonde söker fru”.

– Jag svällde upp och hade jätteont, säger hon.

I varje säsong av ”Bonde söker fru” får bönderna ta med sina kärlekar på semester. I år reser allihop till samma ställe – en vingård i Frankrike utanför Nice.

I programmet kan tittarna se hur Erica Mahnkopf, som Marcus Sjöberg valt, klagar på att hon känner sig grinig och har börjat tvivla på sina känslor. Hon uppger i rutan att det berodde på att det varit en intensiv sommar och att hon inte hunnit träna ordentligt.

Men för Nöjesbladet berättar hon att det fanns en annan anledning till att hon inte kände sig på humör. Hon mådde inte bra på grund av att produktionen serverat henne mat som innehöll laktos, trots att hon är laktosintolerant och meddelat det.

– Det framkommer inte i programmet men det var väldigt svårt med maten. Vi fick käka pizza och hamburgare nästan varje dag. Jag svällde upp och hade jätteont i magen. Det tog på humöret. Jag tog bilder och såg höggravid ut, säger Erica.

”Fick en rejäl ursäkt”

Enligt Erica tog hon kontakt med produktionen som sedan fick förse henne med thaimat istället. De ska också ha bett om ursäkt.

– Jag fick en rejäl ursäkt och den har jag ju mottagit så jag är inte sur på dem nu. Men där och då var jag lite grinig.

Förutom matproblemen riktar Erica också kritik mot den buss som produktionen valde att transportera deltagarna i från flygplatsen till vingården.

– Vi fick en chock. De knöade in oss i en liten buss. Det var inte trafiksäkert någonstans. Alla deltagare var i bussen och den packades upp till taket. Våra väskor låg genom hela gången. Hade det skett en olycka hade vi kunnat dö därinne. Redan där kände jag att ”vad är detta, en budgetresa?” Det var som att de vänt på varenda krona.

TV4: ”Det känns synd”

Clara Tengbom är exekutiv producent för programmet. Enligt henne känner hon inte till att Erica fått mat som innehöll laktos. Hon beklagar också att Erica känner att det funnits andra problem under resan.

– Resan brukar vara uppskattad av både bönderna och brevskrivare där de får chans att umgås med varandra under lite mer avspända former. Det är ny information för mig att Erica ska ha fått i sig något som hon inte tålde och att hennes upplevelse av resan inte är positiv, det känns såklart synd. Jag har fullt förtroende för produktionen och att de gjorde sitt bästa för att ge bönder och brevskrivare en fin upplevelse tillsammans. Och för att de fattat bra beslut på inspelningsplatsen, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE