Ola-Conny om stöldligan på Gekås: ”Jag är chockad”

avJakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

Flera anställda på Gekås ska ha smugglat ut varor för tiotusentals kronor från varuhuset.

Nu reagerar ”Ullareds”-profilen Ola-Conny Wallgren.

– Det är ju helt otroligt, jag trodde inte ens det var möjligt, säger han.

En stöldliga där flera anställda är inblandade har avslöjats på Gekås i Ullared, rapporterar Hallands Nyheter.

Stöldligan upptäcktes i somras och varor för tiotusentals kronor ska ha smugglats ut.

Ola-Conny Wallgren, anställd på varuhuset och känd från Kanal 5:s ”Ullared”, reagerar kraftigt när han får höra om nyheten.

– Det är ju helt otroligt, jag trodde inte att ens att det var möjligt att kunna göra något sådant. Det är ju kontrollerat med kameror och vakter, det är så välorganiserat och välbevakat, säger han.

Enligt tv-profilen, som jobbat på Gekås i sjutton år, är det inte första gången anställda ertappas med att stjäla varor.

– Visst har det hänt en och annan incident under åren man jobbat. Men det har inte gått så bra för de som har varit delaktiga, säger Ola-Conny.

Förtroende för sina kollegor

Han berättar att han inte hört mer om stölderna än det som rapporterats i media.

– Jag blev chockad naturligtvis, och det känns väldigt tråkigt att det ska vara anställda. Jag hoppas att det kommer redas ut så snabbt som möjligt, säger Ola-Conny Wallgren.

– Det är mycket som går runt i mitt huvud nu, många frågor som jag vill ha svar på som jag säkert kommer fråga mina arbetskamrater om.

Känns det olustigt att gå tillbaka till jobbet nu när det här har hänt?

– Absolut inte. Jag känner mig väldigt trygg när jag jobbar. Det är inte så att jag går runt och funderar på såna här saker hela tiden. Jag litar på mina kollegor och alla runt omkring. Jag har hundra procent förtroende för dem, man kan inte gå runt och misstänka alla.

Enligt åklagaren har flera anställda hjälpt till, genom att helt enkelt låta bli att slå in varor som medbrottslingarna lagt upp på kassabandet, skriver Hallands nyheter.

Det är ännu oklart hur många som kommer att åtalas.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Gekås

Ullared