Britney är tillbaka i Sverige

NÖJE

Popprinsessan gör ny platta med Max Martin

Foto: SVEN-OLOF ENGLUND
SKIPPADE KÄNDISFESTEN Superstjärnan Britney Spears är tillbaka i Stockholm. Hon kom i går vid lunchtid och spenderade större delen av dagen i Cosmos Studios där skivan ska spelas in. På kvällen tog hon det lugnt på hotellet - trots att hon var bjuden på Wyclef Jeans party på Café Opera. Måhända blev det en videokväll?

Britney Spears är på besök i Sverige - igen.

I går kom superstjärnan till Stockholm för att spela in ett nytt album.

Foto: LISA ABRAHAMSSON
Efter besöket i studion åkte Britney till hotellet för att ta det lugnt.

Under den närmaste tiden kommer popprinsessan Britney Spears att vara i Stockholm för att arbeta med de nya låtarna till plattan.

När hon kom till Stockholm i går sa hon att hon älskar Sverige och att jobba tillsammans med producenten Max Martin - som ska stå bakom delar av det nya albumet.

Superstjärnan spelar in plattan i nya Cosmos Studios på Södermalm i Stockholm. Bakom studion ligger bolaget Maratone, som bildades av Max Martin när Cheiron-gänget efter nyår delade upp sig i tre olika konstellationer.

Kommer ut någon gång i höst

Han kommer nu att producera delar av Britney Spears nya platta, som väntas komma ut någon gång i höst.

De båda har haft ett lyckat samarbete förut.

Max Martin ligger bland annat bakom flera låtar till debutalbumet "Britney Spears" och megahiten "Oops!" I did it again".

Cherionstudion i Stockholm har i åtta år också producerat världshits till artister som Backstreet Boys, Westlife och Robyn.

På den nya skivan kommer Britney Spears vara mycket mer involverad än tidigare - både produktionsmässigt och låtmässigt - och kommer därför att sitta med i studion mycket.

Redan under sin första dag i Stockholm spenderade Britney flera timmar på Cosmos Studios.

Smet in via en varuhiss

Hon kom efter lunch, och för att slippa uppmärksamhet smög hon sig in via en stor varuhiss tillsammans med sina tre livvakter.

På kvällen var hon bjuden på Wyclef Jeans spelning på Café Opera i Stockholm, men var enligt uppgift för trött för att gå. Kanske ångrar sig popprinsessan när hon inser att hon missade ett party med en riktig sessa - kronprinsessan Victoria .

I stället vilade hon ut i sin hörnsvit på ett lyxhotellet i centrala Stockholm. Hotellet har under veckan hyst flera andra världsstjärnor, bland annat Wyclef Jean, Red Hot Chili Peppers gitarrist John Frusciante och gruppen A One.

Förra gången superstjärnan var i Sverige var det aldrig frågan om något partyliv.

Också på det här besöket ska hon enligt uppgift mest arbeta och ta det lugnt.

Lisa Abrahamsson