SVT jagar Zlatan till Eurovision

Publicerad 2012-12-21

Christer Björkman: ”Det finns ingen större ambassadör för Malmö”

Christer Björkman jagar Zlatan till Eurovision.
Schlagergeneralen hoppas att fotbollsstjärnans sambo Helena Seger ska lyckas övertala honom.
– Hon är ett stort fan av tävlingen, säger Björkman.

Här gör Christer Björkman en charmoffensiv mot Zlatan Ibrahimovics fru Helena Seger.

Spekulationerna satte fart under Fotbollsgalan i Stockholm, då Seger och schlagerbossen fångades på bild tillsammans.

Samtalet pågick under flera minuter.

”Vore en dröm”

Enligt uppgifter till Nöjesbladet är det fotbollstjärnan Zlatan Ibrahimovic som står på SVT:s önskelista att vara delaktig i Eurovision, som i maj går av stapeln i stjärnans uppväxtstad.

– Det är klart det vore en dröm att få med ett så prestigefyllt namn som världsstjärnan Zlatan att på något sätt vara med i Eurovision-sändningen inför hundra miljoner tv-tittare runt om i Europa, speciellt då den hålls i hans hemstad Malmö. Christer har jobbat så länge för att få anordna ett Eurovision i Sverige och siktar så klart så högt han kan, säger en källa med insyn.

– Det är självklart att man kommer fråga honom, han är så stor i Europa nu i och med Champions League, det vore ju en dröm att få med
honom på nåt sätt, säger en annan källa.

Under galakvällen pratade Helena Seger och Christer Björkman länge och intensivt. Seger pratade också med Melodifestivalens studioman Henric von Zweigbergk, och hon ska ha bjudit in både Henric och Björkman till hennes och Zlatans exklusiva hem i Malmö i maj.

Inte pratat med Zlatan

Christer Björkman är inte förvånad över att spekulationerna satte fart efter galakvällen.

– Det finns ingen större ambassadör för Malmö än Zlatan, han älskar sin hemstad. Jag känner Helena sedan tidigare, och jag hälsade även på Zlatan.
Pratade ni schlager?

– Vi pratade jättemycket om det, Helena är ett stort fan av både Melodifestivalen och Eurovision, säger Christer Björkman.

Enligt Björkman har ingen officiell fråga ställts till Zlatan.

– Nej, vi är mitt i arbetet att ta fram innehållet till tre Eurovision-program. Om vi hittar ett sätt att förmedla det vi och Zlatan har gemensamt då finns de så klart en öppning för det.

Att SVT inte kommit med någon officiell förfrågan bekräftas också av Zlatans agent Mino Raiola:

– Nej, de har inte kontaktat oss. Och om du har fler dumma frågor kan du ringa tillbaka om några år, säger han och lägger på luren

ANNONS

Följ ämnen i artikeln