Prinsessan Madeleine

”Ser mycket fram emot bröllopet”

avMattias Sandberg

Foto: Andreas Bardell
Madeleine och Chris i New York.

NEW YORK. Här gör Chris sin stora kungliga debut.

I dag representerade Madeleines fästman Sverige tillsammans med kungaparet i New York.

– Jag lär mig om att representera Sverige och ser väldigt mycket fram emot bröllopet, säger Chris O'Neill till Aftonbladet.

Aftonbladets Andreas Bardell och Mattias Sandberg.

Om exakt en månad gifter sig prinsessan Madeleine med Chris O´Neill i Slottskyrkan i Stockholm. Den amerikanske finansmannen har redan varit med i kungliga sammanhang vid ett antal tillfällen, bland annat under prinsessan Estelles dop och prinsessan Lilians begravning.

Men i dag kom det första riktigt stora testet. Tillsammans med kungen och drottningen genomförde Chris och Madeleine två officiella uppdrag i New York.

– Det är första gången han genomför ett uppdrag på det här sättet, säger Annika Sönnerberg, hovets biträdande informationschef.

Besök i fyra dagar

Först ut var ett besök på USA:s första officiella immigrantcentrum, där 1,2 miljoner svenskar passerade. Klockan var tio på förmiddagen lokal tid, när de fyra kungligheterna anlände och Chris såg ut att trivas.

Kungaparet är i USA för ett fyra dagars-besök med anledning av 375-årsjubileet av skeppet Kalmar Nyckels ankomst till Delaware.

– Prinsessan och Chris O´Neill kommer vara med under den första dagen, säger Annika Sönnerberg.

Kungen och drottningen landade aningen försenade strax efter klockan två i går och togs emot av den svenska ambassadören, innan de åkte vidare till ett av Manhattans mest exklusiva hotell.

Återvände med shoppingkassar

Samtidigt passade Madeleine på att ladda upp med shopping. Klockan tolv lämnade hon parets lägenhet i Midtown och drygt sex timmar senare återvände med några shoppingkassar. Under de närmsta dagarna kommer kungligheterna även passa på att gå igenom de allra sista detaljerna inför sommarens vigsel.

Och halv åtta i går kväll lämnade Madeleine och Chris sitt hem för att möta upp kungaparet.

– De har självklart mycket att tala om inför det stundande bröllopet och lysningen som kommer äga rum den 19 maj, säger Annika Sönnerberg.

ARTIKELN HANDLAR OM