Nytt trafikrekord på Nöjesbladet.se i går

avNinna Prage

Först, störst och bäst?

I torsdags slog Nöjesbladet besöksrekord på nätet.

– Ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger nöjeschef Klas Lindberg.

Klas Lindberg, nöjeschef.

Det har varit en lyckosam tid för Nöjesbladet på sistone. Nysatsningen SPELA! blev förra veckan Sveriges största spelsajt med 241 787 unika besökare. Och i dagarna var det rekorddags igen.

Under torsdagen nådde Nöjesbladet sin högsta nätsiffra någonsin: 663 275 unika besökare. Nöjesbladets webb-tv i sin tur sågs av 209 364 personer.

Johan Edling, tf nyhetschef Nöjesbladet.se.

– Läsarna vet att vi är snabbast med nyheter. Det är såklart en stor anledning till att de kommer till oss. Det som är extra kul är att det inte bara är en grej som drar, utan att det är flera artiklar och tv-inslag som höjer trafiksiffrorna till de här fantastiska nivåerna, säger Johan Edling, tf nyhetschef nät.

Stora avslöjanden

Bakom superstatistiken ligger ett flertal stora avslöjanden. I torsdags var till exempel Nöjesbladet först med att berätta om Alice Hagenbrants avhopp från "Idol". Och tidigare i veckan avslöjade man att Kanal 5 lägger ner dokusåpan "Celebrity rehab".

– Vi har jobbat hårt för att få till ett extremt tajt samarbete mellan webb, tidning och webb-tv. Det börjar nu synas och ge resultat. Rekordsiffrorna är en effekt av ett suveränt teamwork. Jag är sjukt stolt, säger Klas Lindberg, Aftonbladets nöjeschef.

Succéprogrammet tillbaka

I går hade dessutom succéprogrammet "Schulman show" nypremiär på webben.

Nöjesbladet fortsätter att sikta högt.

– Det här ger oss extra energi att jobba vidare mot vårt mål att Nöjesbladet ska vara Sveriges mest engagerande nyhetskälla och mötesplats för alla som gillar nöje, säger Klas Lindberg.