Inga kommentarer!

NÖJE

Silvstedt vägrar prata om separationen från Wragge

1 av 6 | Foto: Man blir blasé Under modefotograferingen passas Silvstedt upp av lika assistenter. Skor, smink, kläder, hår – bara det perfekta är gott nog åt superstjärnan.

Vad får Sveriges partydrottning Victoria Silvstedt att tappa glamourmasken och nästan avbryta en intervju?

Svar: frågor om Chris Wragge.

Samma dag som jag träffar Victoria Silvstedt gör hon svarta rubriker i landets tidningar. Det handlar inte om vilda fester i Saint Tropez eller utvik, det handlar om hennes kärleksliv. Maken Chris Wragge har setts med en ny kvinna, och det ryktas att äktenskapet håller på att falla isär. Alla vill veta, och jag måste fråga den fråga som pr-folket bannlyst. (Och som snart kommer få glamourdrottningen att gå i taket).

Inne i fotostudion på Odengatan i Stockholm råder febril aktivitet. Fotografer, stylister, sminkörer och assistenter springer om varandra. Victoria sitter vid ett stort sminkbord, på plats för att göra ett modelljobb för Sisters. Hon har stora Hollywoodlockar, festklännig, glitterhalsband och höga klackar. Jag sätter mig på en pall bredvid.

Är ditt liv lika glamoröst som det verkar?

– Ja, det är faktiskt så! När jag är ute och jobbar är det alltid första klass, five-star-hotels och limousiner. Efter ett tag blir det där verkligen what ever. Man blir blasé.

Limousiner blir vardagsmat?

– Ja! Men när jag är i New York tycker jag att det är så skönt att ta en yellow cab, eller promenera dit jag ska. Things are so real in New York. Där kan jag gå omkring i gympadojor och sweatpants.

Och Sverige? Är things real här?

– Haha, Sverige kommer alltid att vara hemma för mig. Jag är ju uppväxt här. Och nu har jag köpt ett hus till min familj ute i Vaxholm. I går var första gången jag såg det, jag har aldrig varit Vaxholm tidigare. Jag bara: å vad gulligt! Det ligger verkligen ute på landet.

(Här avbryts vi av en ilsken diskoslinga till mobilsignal.)

– Oh, sorry, min mobil, säger Victoria medan en medarbetare springer fram och lägger en tröja över den.

Nära 200 avsnitt

Du är programvärd i fransk tv. Hur går det?

– Vi ska spela in 50 avsnitt! Det låter så mycket när man säger det, haha. Jag har filmat ett år nu. Och i början av september filmade vi det 185:e avsnittet.

Hundraåttiofemte?

– Ja, vi spelar in fem om dagen. Det blir tolv timmars-arbetsdagar. Jag kunde bara lite franska för ett år sedan när vi började. Nu känner jag: yeah, I’m a pro! Helt suveränt. Nu kan jag engage in the show och intervjua contestants. Jag har en manlig co-host i programmet och en liten hund, en terrier som är helt galen. Och ibland hoppar den på mig och äter upp mina klänningar! Ibland sliter den av mig dem!

Som del av programmet?

– Ja, som en fun thing.

Så du tillbringar mycket tid i Frankrike?

– In and out of work. Jag tycker inte om att sitta i Paris när jag är ledig. Då åker jag hellre ner till Sydfrankrike eller New York. Paris är bara jobb jobb jobb. Sedan åker jag därifrån.

Och i USA?

– Modelljobb och tv-shows. Och ibland ?hostar jag celebritylists och hotlists på E!-channel. Och jag var precis i Miami och spelade in en film som blev klar i juli. Det är en komedi där jag spelar en amerikansk lyxfru som ends up i a divorce ... Jag har världen som arbetsplats!

Tröttnar du inte på det?

– Jo, ibland. Men jag älskar att jobba! Hade jag inte jobbat hade jag gone crazy! Det är konstigt, men jag har märkt att jag får mer utmanande jobb nu när jag fyllt 30. Mer mentally stimulating things. Jag tar det mycket mer på allvar nu än jag gjorde för några år sedan. Senare, när jag lugnar ner mig kan jag känna: oh, I tried it all!

Vad tänker du om framtiden? Eftersom du lever mycket på ditt utseende?

– När allt börjar hänga, då är det klart att jag stannar upp! När allt bara faller ner, då lovar jag att ge upp på en gång. Absolut.

(Victoria skrattar och tar ett demonstrativt grepp om brösten.)

– När jag slutar leva på mitt utseende, vill jag arbeta mer med mina underkläder. Det är en hel business i sig själv att driva.

Presskontakten ivrig

Halvtimmen med Victoria börjar ta slut och det är hög tid att prata kärlek. Eller rättare sagt: skilsmässa. Jag drar fram dagens tidning och lägger den på bordet.

– Va, vad är det då? Näää, vad har jag gjort nu? säger hon.

Victorias presskontakt flyger upp från sin sittplats i närheten och förtydligar för henne:

– Du är etta på en svensk innelista. Inte för att du gjort något! Bara för att du är dig själv!

– Skandaletta, eller? säger hon med en annan ton i rösten.

Fler personer ansluter. Victoria läser artikeln med rubriken ”På väg att skiljas” och innelistan, som hyllar henne som singel. Under tysthet. Så säger hon:

– Oh, I’m gonna save this and frame it! It’s gonna go on my wall of fame! Not my wall of shame.

Folk runt omkring inklusive jag själv skrattar högt och ganska nervöst.

– Jag har två väggar hemma, en med mina gold-platinum-skivor från min recordcareer och playmate of the year-bild och finare bilder. Och sen har jag en wall of shame med all shit.

Men stämmer det som skrivs? Om ditt äktenskap?

– Men jag läser inte. Jag kollar bara på bilden.

Är du på väg att skiljas?

Innan hon hinner svara klipper presskontakten av:

– Du, jag måste avbryta här. Intervjun skulle ju handla om glamour, fester och klädkampanjen!

Men vi har redan pratat om det.

Victorias leende är bortblåst, hon spänner en ursinnig blick i mig och säger:

– Ok, so then we are done here!

Men vill du inte bemöta det som skrivs om dig i pressen?

– NEJ, det behöver jag inte. Jag säger, inga kommentarer. Inga kommentarer. No comments!

Victoria himlar med ögonen, vilket får presspersonen att igen avbryta min fråga.

Okej, jag täner bara att rubri....

– VILKA rubriker tänker du på? Du måste precisera dig! säger han.

För en god sak

Stämningen är ska vi säga – svettig? Victoria är på väg upp ur fåtöljen och jag försöker byta ämne.

... att du är så glamourös. Berätta om dina närmaste festplaner.

– På söndag ska jag till Puff Daddys White party ute i The Hamptons. Och i kväll ska jag flyga till Monaco och vara med på Mandelas välgörenhetsgala. I party for a cause, you know.

Alla inbjudningar du får. Hur väljer du?

– Jag väljer noga. Jag orkar inte gå ut only to party. Jag jobbar och reser så mycket. Jag är inte superwoman längre.

Intervjun är död. Vilket medarbetarna inser och drar fram en av Victorias klänningar designad för Sisters. Som räddar situationen. Mungiporna upp. Hon håller upp den framför fotografen

– Du får gärna prova den! Den är inspirerad av Dolce & Gabbana. Något att sippa champagne i. I could be wrong, but I don’t think so!

Så plockar hon fram glittriga halsband.

– It is all about the diamonds! A girls best friend, haha. The bigger the better!

FOTO: JONAS WALLA/ PRESSBILDER

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!