Väninnorna tog Pernilla genom krisen

NÖJE

”Deras stöd har varit ovärderligt”

Foto: Pratade i P1 När Pernilla Wahlgren var sommarpratare i går berättade hon om de svåra perioderna i sitt liv – och hur mycket hennes väninnor stöttat henne.

Skilsmässa, rättegång mot exmaken och flyttar.

I kritiska lägen är det tjejkompisarna som visar Pernilla Wahlgren vägen.

– Jag kan ju lätt säga att mitt liv inte varit så enkelt, säger hon.

Foto: Emilio Ingrosso.

I går debuterade Pernilla Wahlgren, 39, i ”Sommar i P1”. Hon vigde programtiden till att strö lovord över sina vänner.

– Man märker att man inteär själv när man har det jobbigt. Det stöd och den hjälp jag har fått av mina vänner genom åren har varit ovärderligt. Jag kan ju lätt säga att mitt liv inte varit så enkelt. Det behöver jag inte sticka under stol med, säger hon i programmet.

Pernilla Wahlgren skilde sig från Emilio Ingrosso, 42, 2002. I fjol polisanmälde hon honom för olaga hot och misshandel. Han dömdes för olaga hot och övergrepp i rättssak.

Beroendeförhållande

– Många, även jag, har erfarenhet av att leva i ett beroendeförhållande. Och då behöver man sina vänner för att ta sig loss, säger hon.

Birgitte Söndergaard, 50, Lizette Pålsson Sälling, 40, och givetvis Charlotte Perrelli, 32, tillhör Pernillas innersta krets.

– Mina tjejkompisar har hjälpt mig när jag har flyttat. Om man inte har mått så bra och har kunnat ta tag i en flytt. Då har de ställt upp, säger hon.

”Gråtit och skrikit”

Pernilla säger att hon har fått kritik för att vara fnittrig. Men i humorn hämtar hon styrka.

– Jag har gråtit och skrikit precis som alla andra, men att grotta ner sig i sin egen olycka, det är det sämsta man kan göra.

I dag är Pernilla sambo med Joachim Lennholm, 33, och nybliven fyrabarnsmor till Teo, 4 månader.

Anmäler dödshoten

Maud Cordenius

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!