Poodles i bilkrasch

NÖJE

Rockstjärnornas buss körde rakt in i en lastbil

Foto: KÖRDE FÖR FORT The Poodles befann sig på en hal väg i Danmark när deras turnébuss plötsligt krasch-ade in i lastbilen framför. ”Det är glashalt här och chauffören körde för fort”, säger sångaren Jakob Samuel.

Europaturnén höll på att sluta i tragedi.

I går kraschade hårdrocksbandet The Poodles buss i Danmark.

– Vi har haft en chaufför som kör som en idiot, säger frontmannen Jakob Samuel, 37.

Foto: Jakob Samuel och de andra är skakade efter buss-kraschen.

Olyckan inträffade strax söder om Köpenhamn i går eftermiddag. Poodles och turnékamraterna Krokus var på väg mot Hamburg när den gemensamma bussen körde rakt in en lastbil.

– Vi hade änglavakt hela gänget. Busschauffören blev fastklämd men klarade sig och vi andra har fått någon skråma bara. Men det känns väldigt upprivet. Fy fan, säger sångaren Jakob Samuel, 37, bara timmar efter krocken.

Själv låg han och sov när bussen kraschade. Nu är han starkt kritisk till hur chauffören skött sig.

På väg till Hamburg

– Vi har haft en chaufför som kör som en idiot. Det är glashalt här och han körde helt enkelt för fort, säger han.

Bandet larmade om personalproblemet redan för fyra dagar sedan. Till slut gick kritiken fram till bussbolaget och chauffören skulle bytas ut i Hamburg i dag.

Men de hann inte fram.

– Det har inte känts bra att ligga och sova när någon man inte litar på kör. Det är ju som att bo i en ubåt. Nu skulle vi få honom utbytt, men före det lyckades han krocka, säger Jakob uppgivet.

”Alla jävligt upprörda”

Poodles har 28 spelningar på turnén, där också Hammerfall ingår. I Tyskland väntar en ny buss och en ny chaufför, men det är ett skakat band som drar vidare.

– Alla i bandet är jävligt upprörda. Det här känns inte så lite obehagligt. Vi har ju familjer hemma och livet är en kärt, säger Jakob Samuel.

Joacim Persson