Vänskapen över: Barlow blir stjärna i egen talangsåpa

NÖJE

Simon Cowell hotar med jurister om formatet är för likt ”X Factor”

1 av 3

Från vänner till konkurrenter: Gary Barlow tar upp kampen med Simon Cowell i ny talangsåpa.

– Jag har inte pratat med honom sen jag lämnade ”X Factor” för tre år sedan, säger Barlow till Mirror.

Att Gary Barlow, 45, blir huvuddomaren i BBC:s nya talangsåpa ”Let it shine” har fått förra vännen Simon Cowell, 56, att reagera.

De var goda vänner när Simon Cowell värvade Gary Barlow som sin ersättare i ”X Factor” medan han själv fokuserade på den amerikanska versionen av talangsåpan. Barlow blev kvar som juryordförande i den brittiska talangsåpan i tre säsonger, från 2011 till 2013, men kommer nu alltså att bli Cowells huvudkonkurrent när BBC rullar ut sin nya storsatsning.

Letar efter nytt Take That

I ”Let it shine” är Gary Barlow på jakt efter fem killar som ska spela hans forna pojkgrupp Take That i en ny musikal.

Men enligt Mirror har Simon Cowell varskott sina jurister och kommer hålla uppsikt så att BBC-serien inte är för lik någon av hans egna talangformat, inklusive ”X Factor” och den sydamerikanska ”La Banda” där man söker efter blivande medlemmar i ett band.

”Inte pratat på tre år”

Även om man i Gary Barlows nya serie söker efter musikalstjärnor är steget ändå inte långt från att spekulera i att den kommande Take That-musikalen kan bli en perfekt lanseringsplattform för ett nytt One Direction-liknande pojkband.

Barlow tycks inte sörja att den forna vännen Cowell ifrågasätter honom.

– Jag har inte pratat med honom sen jag lämnade ”X Factor” för tre år sen. Min show är något helt separat, säger han till Mirror.

ARTIKELN HANDLAR OM

BBC

Take That