Här hyllas Frans hemma i Ystad

Av: Erik Åberg

Publicerad:

Jeppsson Wall till fansen: ”NI har varit helt underbara”

1 av 2

Melodifestivalsvinnaren Frans Jeppsson-Wall tog emot med jubel hemma i Ystad.

Nedanför Nya rådhusets balkong hade fansen samlats.

– Ni har varit helt underbara allihopa. Verkligen tack, sa Frans.

I lördags stod Frans Jeppsson Wall som vinnare i Melodifestivalen 2016 med bidraget ”If I were sorry”. Under måndagen togs han emot som en hjälte i hemstaden Ystad.

Tillsammans med låtskrivarna Oscar Fogelström, Michael Saxell och Fredrik Andersson mötte han publikens jubel från Nya rådhusets balkong på Österportstorget.

Tappade bort tacktalet

– Jag försökte förbereda ett litet tal, men jag tror helt ärligt att jag tappat bort lappen. Till och börja med vill jag säga tack så mycket. Ni har varit helt underbara allihopa. Verkligen tack, sa schlagervinnaren.

På balkongen stod också stadens kommunalråd Kent Mårtensson redo att berömma Ystads första Melodifestivalsvinnare.

– Du är ett bra exempel på att ingenting är omöjligt. Du gick från att vara med som en kul grej till att glida fram som en segraraspirant till att ta hem hela tävlingen, sa han.

”Vi Ystadsbor ger järnet”

Den 14 maj kommer Frans att representera Sverige i Eurovision song contest i Globen i Stockholm. Och det är med ett stort stöd från hemstaden artisten kan inta scenen igen.

– Vi i Ystad tror det kommer räcka långt i Eurovision song contest. Du kan lita på att alla vi Ystadsbor ger järnet för att se dig stå längst fram och hyllas även i Globen, sa Kent Mårtensson.

Efter att ha mottagit folkets jubel och applåder fick fansen chans att få en autograf innan Frans lämnade hemkomstfesten.

Publicerad:

LÄS VIDARE