Persbrandt om familjelivet: ”En apart upplevelse”

NÖJE

Skådespelaren berättar om familjelivet och klassresan i ”Ett jobb för Berg”

1 av 4

I dag bor han på en herrgård med familj, hästar och lyxbilar.

Men för Mikael Persbrandt kom vardagsron och lyxen sent i livet.

– Jag har stått många gånger och tittat in på det som är min familj och undrat vilka de är, säger han i ”Ett jobb för Berg”.

I säsongspremiären av ”Ett jobb för Berg” praoar Carina Berg hos Mikael Persbrandt.

Tillsammans ger de sig ut på racingbanor i lyxbilar och hälsar på Persbrandt och hans familj hemma på herrgården utanför Stockholm.

I programmet berättar Persbrandt om den långa resan från inga pengar till ett liv i lyx.

Bland annat berättar han hur han tog helgjobb för att ha råd till delar att mecka ihop första moppen med som tonåring.

– Vi hade inte särkilt mycket pengar. Jag bodde med morsan, hon var ensamstående med mig på 70 och 80-talet. Jag sålde tulpaner på helgerna. Nu försöker jag få mina ungar att intressera sig för extrajobbets ädla konst och nytta. Men det är svårt när det vet att det bara kan se söta ut så får de, säger han i programmet och skrattar.

Körde taxi – med skruvmejsel mot halsen

Innan skådespelarkarriären tog fart på allvar knegade Persbrandt på med allt möjligt för att dryga ut dagskassan. Bland annat som diskare, flyttgubbe och taxichaufför.

– Det blev som en studiekarta över mänskligt liv. En gång körde jag taxi med en skruvmejsel mot halsen med en pundare som ville åka gratis. Vi pratade på och jag sa att jag kommer från Jakan (Jakobsberg, reds anm) och knappa omständigheter. Jag sa att jag försöker bara tjäna mina pengar precis som han. Till slut så hoppade han ur och gick upp och hämtade lite stålar och gick ner och pröjsade. Det var fint, berättar han i ”Ett jobb för Berg”.

”Relationen en apart upplevelse”

I dag lever Persbrandt ett idylliskt familjeliv tillsammans med Sanna Lundell och parets två barn på en herrgård utanför Stockholm, och i kvällens avsnitt får tittarna för första gången se gården i sin fulla prakt.

Men vägen dit har kantats av svåra tider. Bland annat på grund av Persbrandts diagnos som bipolär.

– Mig i en relation har varit en så apart upplevelse för mig själv. Jag har stått många gånger och tittat in på det som är min familj och undrat vilka är de där. En känsla av att inte vara förmögen att delta, berättar han i programmet.

”Ett jobb för Berg” sänds i kväll klockan 21 i kanal 5.

ARTIKELN HANDLAR OM