Leo spelar sin far i filmen om Björn Borg

Publicerad 2016-10-10

Går i pappas fotspår - i filmens värld

Pojken går i pappans fotspår – i filmens värld.

Tennisikonen Björn Borgs son Leo spelar fadern i den kommande långfilmen ”Borg”.

– Jag var först inte säker på att det var en bra idé, säger regissören Janus Metz.

I den kommande storfilmen ”Borg”, som bland annat skildrar rivaliteten mellan Björn Borg och John McEnroe, spelas huvudrollen av Sverrir Gudnason. Nu är det klart att Björn Borgs son Leo Borg ska spela rollen som Björn Borg i åldern 9-13 år.

Markus Mossberg spelar Björn Borg när han är i åldern 14-17 år.

– Leo var en del av en stor castingprocess där vi letade efter rätt person i Sverige där vi letade efter en yngre version av Björn. Leo var bäst på provläsningarna. Han ser ju ut som en yngre version av fadern, som är ett krav. Dessutom kan han spela tennis. Han är en av de bästa i sin ålderskategori, säger Janus Metz till Nöjesbladet.

Metz erkänner att han oroade sig för att pojken skulle spela sin egen far. Det skulle kunna leda till olika problem.

– Tänk om vi försöker göra något i filmen som fadern inte står bakom? Så jag fick föra långa konversationer med familjen om detta och de försäkrade att Leo gör sin egen grej. Det krävde mycket eftertanke eftersom jag inte var säker på att det var en bra idé, fortsätter Metz.

”Jobbat väldigt hårt”

”Borg”-produktionen gick ut med annonser där unga sportintresserade pojkar i åldrarna 6-17 år söktes till en svensk filminspelning. Leo sökte jobbet i ett tidigt skede utan att känna till att det var just till filmen om Björn Borg man sökte efter talanger.

– Vi har jobbat väldigt hårt med castingen till "Borg”. När Leo kontaktade oss och sedan levererade så bra på provspelningen kände vi att vi hade hittat rätt. Men inte bara med Leo utan även med Markus Mossberg som spelar Björn som tonåring, säger Jon Nohrstedt, som producerar filmen tillsammans med Fredrik Wikström Nicastro på SF Studios.

I rollistan syns även Shia LaBeouf som John McEnroe, Stellan Skarsgård som Lennart ”Labbe” Bergelin och Tuva Novotny som Mariana Simionescu. Filmen regisseras av Janus Metz som regisserat dokumentärfilmen ”Armadillo”.

”Borg” är ett projekt som det pratas om även internationellt.

– Många har en relation till Björn och John och särskilt under den tid vi skildrar inom tennisen. Det är en ikonisk tid under sporten. Men också att vi har en fantastisk ensemble, säger Janus Metz.

Nu har i stort sett hela filmen spelats in.

– Om vi inte behöver spela in något på nytt så är Shia LaBeouf klar med sin del, fortsätter han.

LÄS VIDARE