Kända artisten överklagar misshandelsdom

Publicerad 2016-11-21

Yrkar på fängelsestraff för arrestvakten

Den kvinnliga artisten misshandlades av en arrestvakt som dömdes för misshandel.

Nu överklagar hon domen till hovrätten.

Artisten vill att straffet ska höjas från villkorlig dom till fängelse.

Den kända artisten misshandlades av en arrestvakt, anställd av ett bevakningsföretag, när hon skulle släppas från arresten i Stockholms län. Händelsen fångades på film.

I oktober dömdes arrestvakten i till 100 timmars samhällstjänst i Södertörns tingsrätt. Han ska också betala 37 800 kronor till artisten.

Nu överklagar artisten domen till hovrätten. Hon vill att straffet höjs från samhällstjänst till fängelse och att skadeståndet höjs till 75 400 kronor.

”Straffmätningsvärdet är högre än vad tingsrätten funnit”, skriver artisten via sin advokat i överklagan.

Började blöda från huvudet

Arrestvakten överklagar också domen och yrkar att hovrätten friar honom. Han har hela tiden nekat till brott och hävdat att våldet som han använde var försvarligt.

Misshandeln skedde den 22 juni 2015 och fångades av de övervakningskameror som finns uppsatta i arrestlokalen. Artisten hade omhändertagits enligt lagen om omhändertagande av berusade personer och skulle friges när en diskussion uppstod.

Vakten ska ha först knuffat artisten, därefter knuffat omkull denna och tagit tag i och slängt i golvet. Artisten ska också ha blivit knuffad in i en vägg.

Enligt domen blev artisten knuffad så att denna började blöda från huvudet och släpade därefter till sin cell.

”Allvarlig kränkning”

Artisten fick ett ärr i pannan som rätten anser är ”klart framträdande”. Artisten hävdar också att på grund av misshandeln tvingades man att ställa in inbokade spelningar.

”Den akuta sjukdomen har uppgått till drygt två månader. Hon har därutöver förorsakats bestående vanprydande ärrbildning i pannan. Gärningen har vidare inneburit en allvarlig kränkning som utgjort angrepp på mot hennes person. Yrkade belopp är skäliga”, skriver artistens advokat.

Nöjesbladet har sökt artistens advokat.

ANNONS