Rosie O’Donnell till hård attack mot Donald Trump

”Han kommer att åka i fängelse”

HOLLYWOOD. Donald Trump har kallt Rosie O’Donnell för ”fet gris”.

I sin första intervju sedan han kom till makten slår hon tillbaka.

– Han är det värsta som hänt det här landet och vi har tur om vi överlever honom, säger hon.

O’Donnell uppger när Nöjesbladet möter henne i Beverly Hills att hennes tystnad varit självvald.

– Jag vågade inte tidigare. Jag litade inte på mig själv när det gällde mina känslor.

Ingen lär anklaga henne för att hålla tillbaka.

– Han är som en person som är hög på hostmedicin. Jag tror att han lider av tidig demens och har en narcissistisk personlighetsstörning.

Innan Trump blev president utkämpade han och O’Donnell en närmare tio år lång kamp i etern. Ändå var hon med på hans bröllop med Marla Maples.

På bröllopet

– Jag var där eftersom jag var kompis med en av hans kompisar. När han gick nerför gången för att vigas skakade han hand med alla kändisar (skratt).

Då visste hon redan vem han var.

– Det vet man om man som jag kommer från New York och har växt upp på Long Island. Jag var där under hans fånerier, hans misslyckade flygbolag, misslyckade vodkasatsning och fejkuniversitet.

Hon var van att se honom i pratshower.

– Han kunde säga att hans bok låg etta på försäljningslistan fast den inte gjorde det. Innan jag kom hit i dag hörde jag honom säga att vi är världens högst beskattade nation. Men det är vi ju inte.

Kallades könsord

– I går kväll sa han, ”Det här är lugnet före stormen”. När reportrarna frågade vad som var stormen, vad som var lugnet och vad han menade, svarade han bara ”Ni får se”.

– Det är nästan som att se Peter Sellers i filmen ”Being there”.

Vi träffas samma dag som sexskandalen kring filmbolagsmogulen Harvey Weinstein briserat.

Rosie rycker på axlarna.

– Det är ingen överraskning för någon i Hollywood. Många skådespelerskor har berättat samma sak som Ashley Judd. Mig kallade han ”fitta”.

Aldrig pratat igen

Hon säger att det skedde när hon försökte hjälpa den då unge filmmakaren M Night Shyamalan från att få sin film tvångsklippt av Weinstein.

– Till Harvey sa jag att han bara var inramaren, inte konstnären. Han gillade inte liknelsen och lät mig veta det i de ordalagen. Jag svarade att vi aldrig mer skulle prata med varandra och det har vi inte gjort.

Hon förutspår dock att Weinstein kommer att klara sig bättre än Trump.

- Hans hybris kommer att förstöra för alla han älskar, såsom hans dotter – hans högt värderade ägodel – hennes make och hans två söner. De kommer antagligen alla att hamna i fängelse för valskandalen och Ryssland. Bara vänta och se.

– Det är den verklighet vi kommer att få uppleva. Det han kommer att göra för att förhindra det från att ske borde skrämma alla i den här världen.

Publisert:

LÄS VIDARE