Pernilla Wahlgrens svar på kritiken mot bråken i ”Wahlgrens värld”

Efter kritiken mot bråken i ”Wahlgrens värld” svarar nu Pernilla Wahlgren.

I ”Framgångspodden” berättar hon att de flesta konflikter tog eld när Bianca mådde dåligt.

– Jag vet att en del tycker att Bianca är respektlös mot mig och en del tycker att jag inte hör och ser henne, säger hon.

I senaste ”Framgångspodden” berättar Pernilla Wahlgren, 53, att hon och barnen fått kritik för bråken i ”Wahlgrens värld”. I ett avsnitt ses Bianca Ingrosso, 26, lämna inspelningen i tårar efter ett storbråk med sin mamma.

– Vi skulle kunna ta bort scenerna helt men jag vet också att det finns mammor och döttrar som har liknande relationer, som ser programmet och tycker att det hjälper. Sen vet jag att en del tycker att Bianca är respektlös mot mig, en del tycker att jag inte hör och ser Bianca. Det är olika hur folk upplever oss, säger Pernilla i podden.

Hon berättar också att konflikter ibland bubblar upp i programmet eftersom kameran rullar.

– Det blir som att man är hos en psykolog eller går i parterapi. Det blir liksom bråk för att någon är där och ser en. Vi bråkar inte så ofta, nu för tiden bråkar vi nästan inte över huvudtaget. De här bråken som har filmats för ”Wahlgrens värld” var under en period där Bianca inte mådde så bra, då triggades det igång.

Pernilla Wahlgren med dottern Bianca Ingrosso.
Pernilla Wahlgren med dottern Bianca Ingrosso.

Hade behövt hjälp

Hon har i stunder känt sig maktlös eftersom hon saknat hjälp från en partner att uppfostra barnen, förklarar hon.

– När barnen var i tonåren och var respektlösa mot mig har jag ju önskat att jag hade haft en pappa som satt ner foten och sagt ifrån. Men det har ju inte funnits en sådan pappa så det har nog gjort att de blivit, i vissa fall, lite respektlösa i hur de pratar med mig. Det är ju stor skillnad med Theo, hans pappa skulle ju säga ifrån direkt, säger hon och fortsätter:

– Det väl varit att jag inte orkat ta fighten eller tagit fighten själv, och det har inte landat bra. Så därför var ju därför vi hade det väldigt bråkigt och stökigt för att jag kände mig väldigt maktlös, och Bianca tyckte inte att jag förstod henne. Så gick vi bara i klinch hela tiden.

Blev en ”tjatmorsa”

Hon säger att hon och dottern inte förstod varandra, och att hon därför blev någon hon inte ville vara.

– Vi hade väldigt olika åsikter om mycket. Den här jobbiga perioden, det var mycket fester hemma och hon ljög. Till slut blev jag bara den här tjatmorsan som var besviken på henne hela tiden.

I en tidigare intervju med Aftonbladet försvarar hon Bianca som fått ta emot kritik för hur hon pratar med sin mamma i programmet.

– Jag tycker att det blivit lite väl mycket negativa kommentarer. Det är en sak att ha en åsikt, men när det går till personangrepp så tycker jag att man måste säga ifrån, säger Pernilla Wahlgren sa hon då.

– Men det är hennes jargong och jag känner henne, så jag vet vad hon menar och inte menar. Folk får väl tycka att hon är taskig mot mig, men då kan det väl vara bra att jag också får säga vad jag tycker?

Aftonbladet har sökt Pernilla Wahlgren.

Publisert:

LÄS VIDARE