Big brother

”Big brother”-tittarnas kritik mot TV4: ”Stackars Nardos”

Ilskan efter finalen

Av: 

Stina Dahlgren

Nardos Alberto.
Nardos Alberto.

NÖJE

Nardos Alberto tvingades stajla sitt eget hår, medan de övriga finalisterna fick frisörhjälp.

Nu rasar tittarna över händelsen i ”Big brother”.

”Klarar ni på riktigt inte av att ta in en rasifierad hårstylist som klarar av att styla Nardos hår?” lyder en av alla kommentarer på sociala medier.

Nardos Alberto, 22, kom på en andraplats i ”Big brother” 2021. I finalen var det för första gången i historien tre kvinnor som slogs om att vinna miljonen. Tanja Ingebretsen Kallin, 22, tog hem segern och Emelie Svensson, 24, hamnade på en tredjeplats.

Inför den stora finalkvällen hade produktionen tagit in både stylist och frisörer till de tre kvinnorna. Tittarna reagerade dock på att ingen av frisörerna hade kunskap om afrohår. Det hela slutade med att Nardos fick fixa sitt eget hår medan Tanja och Emelie fick sina hår stajlade av frisörerna.

Upprörda tittare

På ”Big brothers” Instagram kommenterar nu flera tittare händelsen.

”De kunde även tagit in en tredje frisör som är duktig på afrikanskt hår som kunde hjälpa henne fläta och sy in löshår. Detta var inte rättvist planerat.”

”Åh, det här irriterar mig så mycket. Ta in tre frisörer? Alla har inte skandinaviskt hår”, lyder några av kommentarerna.

Även Instagramkontot BackaNardos har delat flera ilskna kommentarer på sin Instagram story:

”Varför tar de inte in frisörer som kan hantera alla hårtyper? Stackars Nardos som blir tvingad att bära peruk för att de inte kan hantera hennes hår.”

”Året är 2021. ”Big brother” Sverige, klarar ni på riktigt inte av att ta in en rasifierad hårstylist som klarar av att styla Nardos hår? Det väcker trauma hos mig och många andra att se henne sitta där och gråta.”

Nardo Albertos reaktion

Nardo Alberto säger själv att hon inte upplevde att det som ett större problem att fixa sitt eget hår.

– De kunde inte fläta mitt hår, men jag kan ju fläta mitt eget. Det är klart att jag upplevt att jag är annorlunda många gånger, men jag är vacker som jag är så jag vill inte vara upprörd på produktionen. Jag älskar mig själv, jag älskar mitt hår och jag är vacker oavsett, säger Nardos Alberto.

TV4 säger att de gjorde vad de kunde inför stajlingen av finalisterna.

”Vi säkerhetsställde innan att frisörerna hade kompetens för alla olika typer av hår”, skriver exekutiv producent Karin Dofs i ett sms .

TV4 har inte svarat på ytterligare frågor gällande händelsen.

Nardos.

ANNONS EXTERN LÄNK

Upptäck höstens nyheter från Carin Wester – handla hos Åhléns här

Åhléns

Publisert:

LÄS VIDARE

Big Brother 2021 – så gick det för deltagarna

ÄMNEN I ARTIKELN

Big brother

TV4