Jon Henrik om livet ifrån dottern: Tungt och sorgligt

Jon Henrik Fjällgren.
Jon Henrik Fjällgren.

Jon Henrik Fjällgren och hans nyfödda dotter bor i dag i olika länder.

Det var sedan paret valt att gå skilda vägar som ex-sambon Maret Nystad flyttade till Norge med dottern.

– Det är kluvna känslor, säger Jon Henrik Fjällgren i en intervju med Hemmets Journal.

Jon Henrik Fjällgren, 33, och Maret Nystad, 30, träffades för fyra år sedan i Norge. Sedan dess har de levt ihop i Sverige och nyligen fått barn tillsammans.

Men i december förra året gick de ut med att kärleken hade tagit slut – bara ett par månader efter att dottern föddes. Paret ska dock ha kämpat med relationen en längre tid och uppbrottet skedde redan innan barnet föddes.

– Det viktigaste är att Maret och jag, trots separationen, kan ge vår dotter trygghet och kärlek, och att vi kan vara de föräldrarna vi vill vara, säger Jon Henrik Fjällgren i en intervju med Hemmets Journal.

Jon Henrik Fjällgren och Maret Nystad.
Jon Henrik Fjällgren och Maret Nystad.

”Märklig och mäktig känsla”

Dottern kom till världen i slutet av oktober förra året, och bor numera med sin mamma – i Norge.

– Det är kluvna känslor. Det känns väldigt fint att få bli pappa, men samtidigt känns det väldigt tungt och sorgligt att inte kunna leva tillsammans med sitt barn, säger han till tidningen.

Redan efter första mötet med dottern kunde Jon Henrik Fjällgren känna ett starkt band mellan dem.

– Att få hålla henne i mina armar för första gången där på sjukhuset, det var en märklig och mäktig känsla. Hon var så trygg och lugn när hon låg där. Och det kändes som om vi förstår varandra, trots att hon bara är några veckor gammal, berättar han i intervjun.

En tung tid

I december kommenterade även Maret Nystad situationen där hon bekräftade att hon och barnet bor i en norsk by med knappt 3 000 invånare, och att de under omständigheterna har det bra.

”Det har varit en tung tid med många tankar och känslor”, skrev hon då.

Publisert:

LÄS VIDARE