Så lurade han vännerna i ”Masked singer” – med dansen

Robert Wells: ”De vet hur ogärna...” – Världsstjärnorna fick honom att ställa upp

Bekanta har försökt lura honom att avslöja sig – men Robert Wells är säker på att inte alla vänner lyckats knäcka ”Masked singer”- gåtan.

Hans hemliga knep: dansen.

– Jag tror inte alla mina polare har gissat, de har nog sagt: ”Det där skulle Wells aldrig göra”, säger han.

Bekanta har försökt få Robert Wells, 59, att avslöja sig efter att de gissat att han dolt sig under korpmasken i TV4:s ”Masked singer”.

– Det är många som har messat och ringt och öppnat med ”Hej korpen”. Jag har fått ett sånt jäkla pokeransikte, säger han och skrattar.

Men i fredagskvällens sändning blev han tvungen att lyfta på masken och avslöja sig. Kändispanelens Pernilla Wahlgren gissade dessutom rätt.

– Jag trodde nog att hon skulle ta det till slut. Vi har jobbat mycket ihop. Men jag sjunger ju inte så ofta så jag tänkte att de kanske inte skulle känna igen mig på rösten. Vi har fått jättebra hjälp med sången också av programmets röstcoach, Susanne Bertlin, säger Robert Wells.

David Hellenius lyfter på Korpens mask i ”Masked singer” i TV4.
David Hellenius lyfter på Korpens mask i ”Masked singer” i TV4.
Robert Wells gömde sig under Korpens mask i ”Masked singer”.
Robert Wells gömde sig under Korpens mask i ”Masked singer”.

– Jag är glad att jag fick vara kvar så länge i tävlingen, att jag fick flyga i ett program och mitt mål var att få rappa och sen var jag nöjd. Det tyckte jag var en väldigt skojig ledtråd, rap, med tanke på Rapsody in rock, det trodde jag att de skulle knäcka, säger han om panelens insats i programmet.

Lurat kompisarna

Men trots att bekanta har försökt få honom att avslöja sig känner Robert Wells att han också har lyckats vilseleda många av sina vänner. Både för att han inte brukar vara den som klär ut sig i mask och för att han har dansat så mycket på scenen under programmets gång.

– Jag har vänner som absolut lär ha blivit överraskade. De vet hur ogärna jag tar danssteg, det gör alla som jag har jobbat med genom åren, säger Robert Wells och skrattar.

– Därför tror jag inte att alla mina polare har gissat, de har nog snarare sagt: ”Det där skulle Wells aldrig göra”. Också det där med att klä ut sig i mask och sånt. Men nu har jag ju kommit upp i en ålder där allt inte längre behöver vara tillfixat och trixat som man kanske kände i 20- och 30-årsåldern.

Robert Wells fick lämna ”Masked singer” i TV4.
Robert Wells fick lämna ”Masked singer” i TV4.

TV4 hade ursprungligen planerat att spela i sin första säsong av ”Masked singer” för över ett år sedan. Sen kom coronapandemin mellan och inspelningen sköts upp flera gånger. Men Robert Wells berättar att han var tillfrågad från start och faktiskt provade ut sin dräkt redan förra våren.

– Vi var redan våren 2020 och provade ut kläder. Jag fick frågan via en kompis som aldrig trodde att jag skulle ställa upp, säger han.

Världsstjärnorna övertygade honom

Men både amerikanska stjärnan Donny Osmond, 63, och internationellt kända finska violinisten Linda Lampenius, 51, hade redan gjort honom övertygad.

– Jag och min fru hade tillbringat vintern i Florida och sett programmet där. Då var Donny Osmond med och vi är ganska väl bekanta. Och Linda Lampenius var med i den finska varianten och både tyckte att det var otroligt kul. Jag tyckte också att det såg ball ut, så jag sa: ”Ja för tusan, jag är absolut med”.

Donny Osmond på en gala i Beverly Hills 2015
Donny Osmond på en gala i Beverly Hills 2015
Linda Lampenius på ”Allsång på Skansen” 2012
Linda Lampenius på ”Allsång på Skansen” 2012

Tanken var också att Donny Osmond skulle ha medverkat i den svenska sändningen och ge ledtrådar om Wells.

– Donny skulle ha skickat en videohälsning, han tyckte att det var fantastiskt roligt när han själv var med. Men det strulade så han hann inte och då fick jag med Johnny Logan istället, så det blev ju också jättebra, säger Robert Wells.

Johnny Logan var Robert Wells maskerade vän som gav ledtrådar i programmet.
Johnny Logan var Robert Wells maskerade vän som gav ledtrådar i programmet.
Publisert:

LÄS VIDARE