Claes Malmberg

Claes Malmberg gör ny krogshow

Av: 

Jan-Olov Andersson

Claes Malmberg.
Claes Malmberg.

NÖJE

Claes Malmberg är full av Livh.

Ja, det ska stavas så, för det är namnet på hans nya show och partner på scenen, Stefan Livh.

– Humor som helhet är att sticka hål på vissa ballonger. Förhoppningsvis kan man göra det i en tid av identitetspolitik och lättkränkthet, säger han.

Krogshowen ”Malmberg – Full av Livh” har premiär på Kajskjul 8 i Göteborg fredag 24 september. Den spelas fredagar och lördagar fram till november. Biljetterna släpps onsdag 12 maj.
Claes Malmberg är en av landets folkkäraste komiker och skådespelare. För radiolyssnarna är Stefan Livh också ett känt namn, under ett 40-tal år har han hörts i bland annat ”Morgonpasset”, ”Klang & Co” och ”Rally”.

– Vi gör en podd ihop, ”Mot bättre vetande”, vi är snart uppe i ett 40-tal avsnitt, det var väl så det föddes att vi skulle göra något ihop på scenen också. Vi har känt varandra i 35 år och gjort grejer ihop på scenen förr, men inte sedan 1986, säger Claes.

Stefan Livh.

Och vad ska ni bjuda på?

– Det är krogshow. Vi uppfinner inte hjulet på nytt. Man är rolig, sedan kommer en låt, sedan är man förhoppningsvis ännu roligare. Stefan har alltid varit bra på att skriva vassa låttexter. Och jag är 60, jag har inget att skydda längre, jag kan vara mer vågad än när man är 30. Det handlar om samtiden. Att sticka hål på vissa ballonger. Och att gubbgnälla lite grann.

Med på scenen finns också Bennet Fagerlunds trio, med honom på piano, Martin Tallström på gitarr och Peter Milefors på trummor. Claes Malmberg tror och hoppas att folk är sugna på att åter gå ut och bli underhållna i höst.

– Man kan inte förvänta sig att det ska vara som före pandemin. Nu ska tusentals artister ut så småningom. Men det är som att börja från noll igen. Man får både ha handbromsen i och köra framåt.

Har du drabbats av corona under den här perioden?

– Ja, men det var bara som en lättare förkylning. Jag hade tur i det lotteriet. Jag visste inte att jag hade det när jag hade det, även om jag sedan märkte att när jag åt ostbågar smakade de som frigolit.

– Nu ska jag få min första vaccinspruta. Det är så man får klä sig fin i överrock och hatt, det är lite som valdagen var förr.

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

Hbo Max

Publisert:

LÄS VIDARE

Skådisarnas intima sexscener i nya serien

ÄMNEN I ARTIKELN

Claes Malmberg