Detaljerna om Margaux Dietzs festkväll med Ebba Busch bortklippt

Raderade uppgifterna om hemkörning av KD-ledarens livvakter efter Aftonbladets publicering

Margaux Dietz har raderat uppgifterna om att hon fick skjuts hem av Ebba Buschs livvakter efter en vild festkväll.

Podcasten ”Margaux & Theo” har plötsligt – efter Aftonbladets publicering – klippts om sedan såväl influencern som partiledaren fått massiv kritik.

Margaux Dietz podd har klippts om.
Margaux Dietz podd har klippts om.

För två helger sedan blev influencern Margaux Dietz, 30, ordentligt firad på in 30-årsdag, vilket hon berättade om i sin och brodern Theo Dietz podcast ”Margaux & Theo”.

Bland annat avslöjades ingående detaljer om den vilda överraskningsfesten som slutade med att Dietz fick skjuts hem av vännen och Kristdemokraternas partiledare Ebba Buschs livvakter.

– Då kände jag att: ”Nej, nu har jag kört tillräckligt här” och då fick Ebbas livvakter köra hem mig, sa hon i ”Margaux & Theo” varpå hennes bror inflikade:

– Det är aldrig fel att bli hemskjutsad av Säpo.

Beskedet att influencern fått skjuts av Säpo har mötts av stark kritik, bland annat av S-profilen Annika Strandhäll som kräver en förklaring.

Ebba Busch borde förklara sig! En partiledare glider in på en fest med massa berusade och sedan drar ned på stan. Exakt det FHM och statsministern sagt att man inte ska göra. Sedan används Säpo som partiledarens egen Uber-tjänst” skriver Strandhäll på Twitter, följt av ett längre inlägg på Facebook.

Klippts om efter kritiken

Poddavsnittet, som släpptes under måndagen, har efter Aftonbladets artikel klippts om.

Margaux Dietz och Ebba Busch på Ellegalan.
Margaux Dietz och Ebba Busch på Ellegalan.

Firandet av födelsedagen beskrivs fortfarande ingående, men nu nämns bara Ebba Busch vid ett tillfälle. Passagen om hur Margaux Dietz fått skjuts hem av partiledarens livvakter har raderats.

Aftonbladet har sökt Perfect day media, som producerar podden, som meddelat att de kommer att återkomma.

KD har tidigare understrukit att Dietz bara följde med en bit på vägen. De är goda vänner, KD-ledaren låtsasvigde influencern vid en ceremoni för drygt ett år sedan.

”I det här fallet har en vän åkt med Ebba. Ebba har varit med på en privat middag på restaurang med sju andra vänner och följt alla rekommendationer”, uppger presschef Per Gudmundson.

PODD Då kan ett vaccin vara redo

Aftonbladet Daily pratar med samordnaren Richard Bergström.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE