Kenza Zouitens bolag ansöker om konkurs

Lyckades inte rädda klädmärket efter krisen

Kenza Zouiten Subosic.
Kenza Zouiten Subosic.

Kenza Zouiten Subosics har ansökt om konkurs för sitt bolag och klädmärke Ivyrevel.

Influencern bekräftar konkursansökan för Aftonbladet.

”Det stämmer”, skriver hon i ett sms.

Kenza Zouiten Subosics, 29, klädföretag Ivyrevel hade under våren stora skulder och kunde inte betala ut de anställdas löner. Den 30 april beviljades bolaget en företagsrekonstruktion, något Aftonbladet tidigare skrivit om.

Nu står det klart att man inte har klarat av att ta sig igenom krisen och i dagarna har man ansökt om konkurs, något Kenza Zouiten Subosic bekräftar för Aftonbladet.

”Behövde ta farväl”

Den populära influencern, med 1,8 miljoner följare på Instagram, hänvisar till ett inlägg hon skrev på stories på Instagram för tre dagar sedan.

”Vi behövde ta farväl av vårt bolag Ivyrevel som vi jobbat så hårt med sedan 2012. Vi var helt enkelt inte starka nog att att ta oss igenom våra ekonomiska problem under pandemin, så i går skickade vi in papprena”, skriver hon.

Kenza Zouiten Subosic tillsammans med maken Aleks Subosic.
Kenza Zouiten Subosic tillsammans med maken Aleks Subosic.

”Svårt att acceptera”

Hon fortsätter:

”Det var varit så svårt att inse och acceptera att vi inte kunde rädda vårt bolag, för att det var inte bara upp till oss, men jag vägrar se det som ett misslyckande, utan mer som en lärdom och något jag kommer att ha med mig i framtiden.”

Utöver Kenza Zouiten Subosic satt vd:n Gustav Springfeldt i styrelsen, liksom Kenza Zouiten Subosics make Aleksandar Subosic och hans bror Dejan Subosic.

Publisert:

LÄS VIDARE