Emma Molin och Jakob Setterberg har skilt sig – efter 20 år ihop

Skådespelarna: ”Genomtänkt beslut”

Publicerad:
Emma Molin och Jakob Setterberg.
Foto: TT
Emma Molin och Jakob Setterberg.

NÖJE

Emma Molin och Jakob Setterberg har skilt sig.

Skådespelarparet var tillsammans i 20 år.

”Det är ett gemensamt och noga genomtänkt beslut. Jakob är fortfarande en av mina favoritmänniskor på jorden”, skriver Emma Molin i ett sms till Aftonbladet.

Det är i Tomas Andersson Wijs podcast ”Hundåren - Motgångspodden” som komikern och skådespelaren Emma Molin, 41, berättar att hon och ”Grotesco”- kollegan Jakob Setterberg, 46, precis har skilt sig efter 20 år tillsammans.

”Det är förvirrande”

Andersson Wij konstaterar att de varit ihop länge och undrar om man ens minns vem man var innan förhållandet.

– Jag har inte varit vuxen utan Jakob, så är det ju. Det är ju sorgligt, så klart. Det är som att sörja en död person ungefär, att sörja en relation. Det är en åldrad och harmonisk död. Men det är ändå någon älskad som är död, metaforen är så alltså, säger hon.

– Det är jätteförvirrande, samtidigt som jag känner mig väldigt stark och att det åter igen är rätt. Men det är förvirrande.

Foto: Anders Wiklund/TT
Emma Molin.

Inte redo för Tinder

Paret har två barn tillsammans och det svåraste just nu är att ”familjen inte existerar på samma sätt längre” säger hon.

– Eftersom vi har jobbat och Jakob har varit borta har jag ju varit ensam mycket med barnen på något sätt. Han var ju bra på att skapa roligt, det är jag sämre på. Jag är liksom ordning och reda: ”disken står i diskstället”. Han fyllde hemmet med en massa kul, och det tycker jag är svårare, att vara bägge föräldrarollerna själv.

Emma Molin berättar att hennes mamma upplyste henne om att det finns ”en app som heter Tinder”. Men det är inte något hon är redo för, säger hon i podden.

Foto: Magnus Andersson/TT
Jakob Setterberg.

”Lyckligare på var sitt håll”

I ett sms till Aftonbladet skriver Emma Molin:

”Det är ett gemensamt och noga genomtänkt beslut. Jakob är fortfarande en av mina favoritmänniskor på jorden”.

Jakob Setterberg skriver i ett sms:

”Jag och Emma har separerat. Ett gemensamt beslut. Vi är nära vänner men lyckligare på var sitt håll.”

Foto: Björn Lindahl/Aftonbladet/TT / TT NYHETSBYRÅN
”Grotesco på Scala” 2015 med Henrik Dorsin, Per Andersson, Anna Vnuk, Michael Lindgren, Emma Peters, Jakob Setterberg, Emma Molin, Linus Eklund-Adolphson, Rikard Ulvshammar, Hanna Dorsin, Johnas Kahnlund.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN