Kristin Kaspersen om utbrottet under träningen: ”Mitt topplock gick”

Sterner: ” Gött att se att hon blir förbannad”

avBenjamin Andrée

Kristin Kaspersen och danspartnern Calle Sterner är storfavoriter i ”Let’s Dance”.

En press som påverkar hennes humör i träningslokalen.

– Det är så gött att se att hon blir förbannad när hon tränar för det betyder att hon verkligen bryr sig, säger Calle Sterner till Nöjesbladet.

Kristin Kaspersen, 49, och hennes danspartner Calle Sterner, 29, är storfavoriter och fick 25 poäng för sin cha cha i veckans avsnitt av ”Let’s Dance” - rekord för säsongen.

Trots höga poäng så börjar tävlingsnerverna och oron över att åka ut göra sig påmind. Nu avslöjar paret att Kaspersen haft ett första utbrott under träningen i veckan som gått.

– Vi har tränat extra många timmar och jag har haft svårt att fatta stegen. Alltså det har varit väldigt svårt och rörigt. Man vill så mycket. Så mitt topplock gick, säger hon till Nöjesbladet.

Danspartnern Calle Sterner väljer att se hennes utbrott i träningslokalen som något positivt.

– Det är så gött att se att hon blir förbannad när hon tränar för det betyder att hon verkligen bryr sig, säger han.

– Jag känner så klart av att det är en tävling, men anledningen till att jag vill så mycket och blir förbannad är att jag så väldigt gärna vill vara kvar. Jag vill inte att någon ska behöva åka, men så är det, säger hon.

1 av 3 | Foto: AFTONBLADET
Kristin Kaspersen

Känslan av tävling trappas upp i takt med att ett nytt danspar försvinner varje vecka.

– Konkurrensen hårdnar så klart, vi blir färre och färre men om jag går och fokuserar på alla andra så lägger jag inte energin på det vi gör. Vi måste göra vårt yttersta och hoppas på att folk gillar det vi gör och röstar på oss, säger Kristin.

– Vi har snart nått halvvägs och det märks. Vi lägger också på en dans till och allt växlas upp, säger Calle.

Kristin Kaspersen är tacksam för stödet från tittarna och de höga jurypoängen.

– Man lägger ner så många timmar och jobbar så sjukt hårt, och man har blåmärken på knäna, ömma revben och får alldeles för lite sömn. Då är det väldigt coolt att få bekräftelsen från juryn. Man tänker: ”Fasiken, jag har lärt mig lite till den här veckan också”, säger hon.

Men Kaspersen kan samtidigt inte riktigt släppa oron att snart kanske tvingas lämna tävlingen.

– Jag är orolig för när man ligger i topp så tänker folk: ”Ja, ja, hon ligger ändå så bra till att hon går vidare i vilket fall”. Men utan rösterna från tittarna så kommer vi inte att gå vidare. Därför är det läskigt att ligga i topp, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM