Mejla

Jan-Olov Andersson

Alternativa ”Let’s dance” blev kanon – men nu bör de skrota den här säsongen

Tilde de Paula Eby och David Hellenius.
Tilde de Paula Eby och David Hellenius.

NÖJE

”Let's dance” blev ”Let's sing”. Och lite imponerande av TV4 att med så kort varsel få ihop en så bra alternativ fredagsunderhållning.

Fast man undrar ju om det ändå inte är – och borde vara – kört för den här säsongen av ”Let's dance”.

Helt rätt beslut förstås av TV 4 i dessa tider att ta det beslut de gjorde, att ställa in all dans när några av deltagarna, främst tydligen Anders Jansson, inte är friska. Om han dras med något coronaliknande virus, så känns det väl som rätt stor risk att någon annan också har hunnit hamna i samma situation. Det är ju mycket röra vid, svettas ihop och andas på varandra i ”Let's dance”.

David Hellenius kallade fredagens program för typ ”Let's dance”. Skojade också vid något tillfälle om att tänk om det är bättre än det brukar vara.

Faktum är att för mig, som inte är särskilt engagerad i själva dansen, så var det så.

Räcker med snabbrepriser

Själva dansmomenten, där räcker det att se snabbrepriserna för mig. Är mer intresserad av David Hellenius och Tony Irvings munhuggningar med varandra. Och där hade de klippt ihop ett kul bildmontage. Herregud, så ung Tony Irving var för femton år sedan!

Fast just i den biten, där håller säkert inte den stora skaran av riktiga ”Let's dance”-tittare med mig.

Fredagskvällens program bjöd på åtminstone tre helt suveräna artistframträdanden. Sarah Dawn Finers och Robin Bengtssons duett. Darins ljuvliga ”En säng av rosor”. Och för mig jag som aldrig har stått ut med Jocke Bergs gnälliga sångröst, men tycker han skriver suveräna låtar – nu blev Kent-låten ”Sverige” äntligen riktigt bra, med Måns Zelmerlöw och Carola Häggkvist.

TV4 köpte sig tid

Men som helhet, var ju detta alternativa ”Let's dance”, som mer var ”Let's sing”, ett beslut under galgen. TV4 hade inget annat alternativ.

Allra mest köpte de väl sig själva tid för att fundera om och hur de ska göra. Att ställa brakekonomiska förluster i uteblivna reklamintäkter, mot hur illa det skulle se ut om de får ett helt gäng proffs- och amatördansare som insjuknar. En oansvarig ”klassiker” de nog inte gärna vill bli förknippade med.

En av deltagarna, läkaren Mikael Sandström, sa att han nu tar sitt ansvar och hoppar av ”Let's dance”, för att jobba där han bättre behövs.

Hela programkonceptet ser ut att falla samman, med avstängda (Siw Malmkvist), avhoppande och sjuka deltagare.

Några av dem hade skickat videomeddelanden om hur mycket de såg fram emot nästa fredag.
David Hellenius avslutade programmet med ett inte lika övertygande Vi ses snart.

Jojo. Jag tror TV 4 lägger ned den här säsongen av ”Let's dance”. Och det bör de göra om de ansvariga är vid sina sinnens fulla bruk så som läget är just nu.

ANNONS

Lyko ger dig allt inom skönhet – just nu till superpriser! Winter Sale.

Extern länk från Lyko SE

Handla nu

Av: 

Jan-Olov Andersson

Publisert:

LÄS VIDARE

”Let’s dance” fortsätter att ställa in

ÄMNEN I ARTIKELN

Let’s dance

David Hellenius

Siw Malmkvist

Tony Irving

Anders Jansson

Kent

Carola Häggkvist