Philippa Parnevik har opererats för cancer igen

Storasyster Penny berättar i TV4: ”De fick bort allt”

Philippa Parnevik, 20, har opererats för hudcancer – för andra gången på några månader.

I TV4:s ”Efter fem” berättar storasyster Penny, 23, om operationen.

– De fick bort allt igen så allt är okej, men det var tufft, säger hon.

För andra gången på bara några månader har Mia Parneviks, 52, och Jesper Parneviks, 55, yngsta dotter Philippa opererats för hudcancer.

Storasyster Penny Parnevik, 23, berättar om operationen i TV4:s ”Efter fem”.

– Bara för två veckor sen fick hon reda på att hon hade en till fläck. De fick bort allt igen så allt är okej, men det var tufft, säger hon i programmet.

Philippa Parnevik har opererats för hudcancer på nytt.
Philippa Parnevik har opererats för hudcancer på nytt.

Visade upp ärr

I januari visade Philippa Parnevik, 20, upp ett långt ärr på sitt ben och berättade i ett inlägg på Instagram att hon opererats för hudcancer.

”Var inte korkade och sluta som jag. Gå och testa er hud, det tar bara fem minuter och kan rädda ditt liv, det är så så så viktigt”, skrev hon då och stöttades av mamma Mia med orden:

”Vår älskade dotter Philippa har valt att dela med sig av sin erfarenhet av hudcancer. Hon vill uppmana alla att kolla sig i tid. Älskar att hon väljer att försöka dela med sig för att hjälpa någon annan.”

Penny Parnevik berättade om operationen i ”Efter fem”.
Penny Parnevik berättade om operationen i ”Efter fem”.

Storasyster: ”Jättetufft”

I ”Efter fem” tvingas storasyster Penny kämpa mot tårarna när hon berättar om sin systers sjukdom och att hon tvingats till ännu en operation.

– Jag har fortfarande lite svårt att prata om det, det var jättetufft. Cancer känns som nånting som händer andra och man märker inte förrän det påverkar nån i familjen hur jobbigt det är, säger hon.

Ännu jobbigare blir det också på grund av coronapandemin, när Penny och fästmannen Douglas Murray, 40, befinner sig i Sverige medan hon tävlar i ”Let’s dance”, utan möjlighet att besöka resten av familjen i Florida.

– Speciellt i nuläget, när vi inte kan åka till varann. Jag blir orolig att nånting kommer hända henne och att jag inte kan åka raka vägen till henne och vara där för henne, säger Penny i ”Efter fem”.

Aftonbladet har sökt Philippa Parnevik.

Publisert:

LÄS VIDARE