SNL-komiker får sparken efter rasistiska uttalanden

Av: Andreas Ekström

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Phil Provencio / TT NYHETSBYRÅN
​Shane Gillis.

Saturday night live-komikern Shane Gillis får sparken innan han ens hunnit göra sitt första framträdande.

Anledningen är att han uttalat sig rasistiskt om personer med asiatisk bakgrund i USA, skriver TMZ.

För ett år sedan var komikern Shane Gillis med i en podcast där han använde flera nedsättande ord om asiater och personer med asiatisk bakgrund i USA.

En talesperson för den klassiska komedishowen, Saturday night live, säger till TMZ att man har beslutat att sparka Shane Gills. Och det är med anledning av flertalet rasistiska uttalanden, inte bara det han sa i podcasten.

”Vi vill att Saturday night live, SNL, ska ha en mängd olika röster och åsikter och vi anställde Shane baserat på hans komeditalang och imponerande audition för SNL. Vi kände inte till hans tidigare kommentarer som har dykt upp de senaste dagarna. Språket som han använde är oacceptabelt och sårande. Vi ber om ursäkt för att vi inte har sett de här klippen tidigare och att vår anställningsprocess inte har levt upp till vår standard”.

”Respekterar beslutet”

Men programmet har kritiserats, flera personer menar att klippen på Shane Gills bara var ”en googling bort och att det var uppenbart att SNL inte hade gjort det med Shane”.

Shane Gills har svarat på SNL:s uttalande om varför han fick sparken. Han tycker att det är löjligt att komiker ska behöva göra seriösa uttalanden.

”Det känns löjligt att komiker ska behöva göra seriösa offentliga uttalanden men här är vi nu. Jag är en komiker som var tillräckligt rolig för att få vara med i SNL, det kan ingen ta ifrån mig. Självklart hade jag hoppats på en möjlighet att få visa vem jag är men jag förstår att det hade varit för mycket av en distraktion. Jag respekterar beslutet som de har tagit och är glad att jag fick chansen. Jag var ändå en Mad-tv kille”, skriver han i ett uttalande.

Publicerad:

LÄS VIDARE