Julia Dufvenius testade healing för att bli gravid

Pernilla Wahlgren: Hokus pokus • Björn Kjellman: What the fuck?

avTorbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Julia Dufvenius fick hjälp av healing – för att bli gravid.

Men ”Stjärnorna på slottet”-kollegorna är skeptiska till vad till exempel Pernilla Wahlgren beskriver som ”hokus pokus”.

– Jag kanske har ett visst förakt för den där healer-världen, säger Björn Kjellman.

Julia Dufvenius, 44, överraskar sina ”Stjärnorna på slottet”-kollegor med healingskola och berättar också i programmet att healing hjälpte henne att bli gravid med sitt andra barn.

– Ja, jag var i obalans i min kropp, jag jobbade för mycket, stressade för mycket, var förmodligen helt utarbetad och behövde balansera upp min kropp så det var det som han hjälpte mig med, att man går in i sig själv och mediterar, säger hon till Nöjesbladet.

”Så jobbigt”

I programmet märks det tydligt att flera av de andra deltagarna både är motvilliga och skeptiska.

– Julias den här healer-grejen, det är ju inte min… det var ju kul att det blev så kul, men jag tänkte ”what the fuck ska vi göra det där för?” Så jobbigt. Men det är ju inget kul att vara en motvalls-gubbe som sitter och surar i ett hörn. Utan man får försöka, säger Björn Kjellman, 56, till Nöjesbladet.

1 av 3 | Foto: PONTUS ORRE
Julia Dufvenius.

Han blev förvånad över Julia Dufvenius tilltro till healing och andlighet.

– Det var så märkligt för mig. Hon är så skarp och bright. Jag kanske har ett visst förakt för den där healer-världen som jag får försöka jobba med. Så jag tyckte att det var en så spännande kontrast i henne, men gud hon som är så smart, gillar hon det här, säger han.

Pernilla Wahlgren, 52, ses skratta sig igenom healing-sessionen i programmet.

– Jag tycker det är kul med all sån där form av hokus pokus, men jag blir lite fnissig, säger hon.

Du tog det inte riktigt på allvar?

– Nej, men man måste ju respektera. Julia går till den här killen kontinuerligt och han har till och med hjälpt henne att bli gravid.

”Lite skeptisk”

Även Måns Möller, 44, bröt ihop av skratt under inspelningen.

– Jag är lite skeptisk kanske, till att hitta sitt chakra, men samtidigt ska man alltid vara öppen för nya grejer, säger han.

Julia Dufvenius är ändå glad över att alla ställde upp på healingskolan.

– De var så fina, för alla ställde upp och gjorde det här. Det var ingen djupmeditation på det sättet för det är världens tråkigaste tv, det är det vi brukar jobba med. Jag var så imponerad över mina kollegor som gick in i det, säger hon.

Hur viktigt är healing för dig?

– Just healing är inte jätteviktigt, men meditation och andlighet är väldigt viktigt.

Healing och meditation ses ofta som flummigt, brukar folk ifrågasätta att du ägnar dig åt det?

– Det är därför jag svarar lite kryptiskt nu, det är det mest personliga jag kan prata om egentligen. För det handlar om själen och nån form av tilltro eller tillit till livet. Och alla vägar som leder till en positiv sån tillit är ju bra. Det här var ett smakprov. Sen går jag inte i healingskola, det gjorde vi för tv-formatet. För andlighet är ju stillsamt, säger hon.

”Stjärnorna på slottet” sänds lördag 4 januari 20.00 i SVT1.

Publicerad: