”Malmöpriset betyder allt” – här är alla vinnarna

Malmöpriset delades ut för första gången 1992.

I helgen var det dags att hylla Malmös bästa nöjesförbättrare 2019.

– Att vinna detta priset betyder ALLT, säger Guleed som tog hem priset ”Årets musik”. 

Josefa Berg och Linn Rasmusson  var konferencierer när årets Malmöpris delades ut.
Josefa Berg och Linn Rasmusson var konferencierer när årets Malmöpris delades ut.

Över tusen personer var på plats på hotell MJ’s i Malmö i söndags när Nöjesguidens Malmöpris delades ut. Ett pris som, enligt Nöjesguidens ansvariga utgivare Pelle Tamleht, delas ut till människor som har gjort något extra för stadens kultur- och nöjesliv det gångna året samt hylla de som driver Malmö framåt. 

I år slog man sig samma med hotell MJ’s för att maxa prisutdelningen och festligheterna.

– Sedan en tid tillbaka har vi slagit ihop Malmöpriset med den heliga 5 januari-festen, då blir det stort kalas såklart. Att vi sedan slagit oss ihop med MJ’s kring detta säkerställer på alla sätt och vis att det blir största möjliga fest, säger Pelle Tamleht. 

Pris efter bara tre månader

Konferencier för prisutdelningen var DJ-duon och vännerna Josefa Berg och Linn Rasmusson, som bland annat delade ut pris till årets musik. Det gick till P3-guld och grammisnominerade Guleed.

– Att vinna detta Malmöpris betyder ALLT! Jag är nominerad till andra pris i år men att vinna ett pris i Malmö betyder mest för mig, säger Guleed.

Köket Lu vid Davidhallstorg har haft öppet i bara tre månader men kammade ändå hem priset för årets krog. Att de var otroligt stolta och glada gick inte att ta miste på.

– Vi är överväldigade! Den responsen vi har fått, vi hade aldrig kunnat drömma om detta! Att vinna det här priset är som en morot, en drivkraft, säger ägaren Luong Lu.

Köket Lu.
Köket Lu.

Hyllad för nya Folkets park

En annan stolt vinnare var Felicia Fredriksson som tog hem det tunga priset årets nöjesförbättrare. Hon har under året jobbat med Folkets park och gjort det till en självklar mötesplats för Malmöborna. 

– Folkets park är ett gott resultat av att näringsliv, civilsamhälle och offentlig verksamhet samverkar. I parken möts massa olika människor på lika villkor, det skapar en speciell energi, säger Felicia.

Felicia Fredriksson.
Felicia Fredriksson.

Linus Montán Elveroth (och frånvarande Johannes Fernbrandt och Martin Jönsson) tog emot årets hederspris som gick till Belle (innan ägarbytet). Även han överväldigad, rörd och glad, och ville framför allt tacka gästerna som besökt dem. 

– Ja, vi har väl fått det här priset för en lång och trogen tjänst antar jag. Men de här tio åren, de hade aldrig gått utan våra gäster, vi blev som en familj, som ett team, säger Linus. 

Linus Montán Elveroth.
Linus Montán Elveroth.
Publisert: