Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix gripen efter klimatprotest

Av: 

Natalie Demirian

NÖJE

Joaquin Phoenix har gripits efter en olaglig demonstration om klimatförändringar.

Stjärnan greps, tillsammans med bland andra skådespelaren Martin Sheen, på Jane Fondas protestmöte i Washington.

Skådespelarna Joaquin Phoenix, 45, och Martin Sheen, 79, greps i samband med Jane Fondas, 82, klimatdemonstration ”Fire drill fridays” som saknade tillstånd i Washington DC.

Totalt greps 147 klimataktivister för deltagandet i den olagliga demonstrationen, där även stjärnor som Maggie Gyllenhaal och Susan Sarandon befann sig, skriver Variety.

Oklar straffpåföljd

En talesperson för demonstrationen, Ira Arlook, säger till People att Joaquin Phoenix och Martin Sheen släpptes kort efter gripandet.

Det är oklart i fall skådespelarna får någon straffpåföljd.

Joaquin Phoenix har länge varit vegan och höll ett tal under demonstrationen, där han pratade om kött- och mejeriindustrins effekter på klimatförändringarna.

Stjärnan, som nyligen vann en Golden Globe för bästa manliga huvudroll i ”Jokern”, och som är favorittippad att ta hem samma pris på Oscarsgalan senare i år, var också anledningen till varför de serverade en helt vegansk meny på årets Golden Globe-gala.

Inspirerad av Greta

Jane Fonda, som själv också har gripits flera gånger under sina klimatdemonstrationer, har tidigare berättat att hon blev inspirerad av Greta Thunbergs skolstrejker.

Under hennes tidigare, olagliga, demonstrationer har stjärnor som Sam Waterston, Ted Danson, Rosanna Arquette, Sally Field och Catherine Keener gripits för civil olydnad.

ANNONS

Undernäring dödar barn - din gåva kan rädda liv.

Extern länk från UNICEF

Klicka här

Publisert:

LÄS VIDARE

Barnskådespelarna som blev stjärnor – så gick det sen

ÄMNEN I ARTIKELN

Joaquin Phoenix

Jane Fonda

Klimatförändringar

Demonstration

Greta Thunberg