Coronapandemin

Läckbergs vårdbolag erbjuder gratis corona-tester till vårdpersonal

Vd:n: Vi bekostar det själva

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Camilla Läckbergs vårdbolag genomför tester för covid-19 gratis.

Erbjudandet från Hedda Care går till människor som jobbar med samhällsviktig verksamhet.

– Vi bekostar det själva och vi uppmanar alla andra aktörer inom sjukvård och näringsliv som kan att göra samma sak, säger vd:n Sara Löfgren till Breakit.

Camilla Läckberg berättar om det omstridda vårdbolagets senaste drag på sin Instagram, att göra gratis coronatester på folk inom främst vården:

”Stolt delägare. Fantastiskt initiativ av doktor Sara Löfgren, vår medgrundare och verksamhetsansvarig på Hedda Care. Hon har sedan dag ett brunnit och propagerat för att vi ska dra vårt strå till stacken i krisen och detta är 100 procent Saras idé och initiativ. Hon har drivit denna fråga från att krisen började och jag är glad att ha fått möjlighet att stötta och backa. Heja Sara! Tillsammans är enda sättet att göra skillnad.”

Camilla Läckbergs vårdbolag Hedda Care coronatestar vårdpersonal.

Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT NYHETSBYRÅN

ANNONS EXTERN LÄNK

Skicka blommor: Överraska någon du inte kan träffa med vacker bukett - trygg hemleverans till nära och kära.

Interflora

Testar vårdpersonal på äldreboenden

Camilla Läckberg äger vårdbolaget Hedda Care tillsammans med bland andra pr-experten Christina Saliba och läkaren Sara Löfgren som också är vd för företaget.

– Det här är ett ideellt projekt. Vi bekostar det själva och vi uppmanar alla andra aktörer inom sjukvård och näringsliv som kan att göra samma sak, säger Sara Löfgren till näringslivssajten Breakit.

När Camilla Läckberg och Christina Saliba i december medverkade i lanseringen av Hedda Care möttes de av skarp kritik, bland annat för sina höga priser och att vårdbolagets mottagning placerats i ett exklusivt kvarter i Stockholms innerstad. Bland annat socialminister Lena Hallengren stämde in i kritiken:

– Det här sticker ju enormt i ögonen. Vi har en lång tradition i Sverige av vård efter behov, inte efter plånbok. Där den som har mer pengar betalar lite mer skatt och alla får ut välfärd i form av till exempel avgiftsfri mödravård och BVC för alla barn. Det här är ett stort steg bort från den principen. Jag tror det är mycket farligt, sa hon då.

”Vårt sätt att bidra”

Nu skriver Breakit att Hedda Care genomför ett pilotprojekt där personer som jobbar på äldreboenden testas. Det är vårdkoncernen Attendos omsorgspersonal som får möjlighet att testas och Sara Löfgren har bland annat gjort hembesök för att testa personer som stannat hemma med förkylningssymtom. Hedda Care kommer också att testa personal som arbetar på Attendos äldreboenden för att säkerställa att ingen utan symtom är smittad.

– Vi vet att det nya coronaviruset har kommit in på äldreboenden trots att de har haft besöksförbud. Det är alltså genom personalen som sjukdomen sprids och de träffar de allra svagaste i samhället, säger Sara Löfgren till Breakit.

Läckberg driver Hedda Care tillsammans med pr-kvinnan Christina Saliba.

Foto: MARIA ÖSTLIN

I dagsläget erbjuder Hedda Care inte coronatester till allmänheten.

– Samhällsnyttan går först. I detta skede ligger fokus på individer inom samhällsviktiga sektorer. Vi har alla ett gemensamt ansvar att så långt som möjligt försöka skydda riskgrupperna, alltså multisjuka och äldre, och det här är vårt sätt att bidra, säger Sara Löfgren till Breakit.

Aftonbladet har sökt Camilla Läckberg och Christina Saliba.

PODD Corona - oron för en andra våg ökar

I delar av Asien stålsätter man sig nu för en andra virusvåg, men - vad är det som förklarar att de här länderna nu drabbas igen - och vad kan vi lära av det? Det pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily. Gäst är Jan Albert.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

13 kända 70-plussare: Så hanterar vi coronautbrottet

Behöver du se över ekonomin? Låna upp till 600 000 kr genom Lendo - sök och jämför räntor från 35 långivare.

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

Camilla Läckberg

Hedda Care

Vårdbolag

Coronaviruset