Publicerad:
Uppdaterad:

Britney tar upp kampen mot sin pappa

Nya dokument visar stjärnans frustration

Av: Sophie Stigfur

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter att ha saknat bestämmanderätt över sitt eget liv i tolv år tar Britney Spears nu upp kampen mot sin egen far.

Popstjärnan har själv inte kommenterat sin situation till de allt oroligare fansen i rörelsen #FreeBritney.

Men i ett färskt dokument som lämnats över till domstolen bryter Britney nu tystnaden.

Sedan Britney Spears tuffa år 2008, har hennes pappa – Jamie Spears – haft full kontroll över hennes liv. I egenskap av förmyndare har pappan haft makt att besluta om i princip allt från Britneys ekonomi till hennes umgänge med sina barn.

På sociala medier har rörelsen #FreeBritney spridits som en löpeld, med förnyad styrka under de senaste månaderna. Detta då många av Britneys 26 miljoner följare på Instagram oroat sig över inläggen som postas.

Stjärnan är inte sig själv enligt de trogna följarna, som spekulerar kring allt från att hennes pappa sköter Instagram-kontot, till att Britney försöker signalera att hon behöver hjälp genom olika tecken på bilderna, till att hon kanske till och med har dött.

Detta då hon inte har livesänt något inlägg, eller bemött någon av de tiotusentals oroliga kommentarerna, trots upprepade påtryckningar från fansen.

Många menar att Britneys livssituation gör henne mer skada än nytta, med tanke på det allt märkligare intryck stjärnan gör i posterna på sociala medier.

Och nu, ett par dagar innan hennes pappas förmyndarskap ska omprövas, visar det sig att även Britney själv vill fria Britney.

Britney Spears.
Foto: AP / TT NYHETSBYRÅN
Britney Spears.

”Motsätter sig starkt”

Britney har inte kommenterat arrangemanget offentligt på väldigt lång tid men i dokument som nu lämnats över till rätten ber stjärnan domaren om att sätta stopp för pappans strikta kontroll över hennes liv, skriver Sky News.

"Britney motsätter sig starkt James återkomst som förmyndare för hennes person", står det i domstolsdokument lämnats in till Kaliforniens högsta domstol i Los Angeles.

Britney ber istället om att förmyndarskapet ska lämnas över till Jodi Montgomery, som varit tillfällig förmyndare för Britney sedan hennes pappa avsagt sig ansvaret under en period med hänvisning till hälsoproblem.

Britney vill att Montgomery ska ta över rollen permanent, men tydliggör också i dokumentet att hon inte kommer att sluta slåss för att slippa ha en förmyndare överhuvudtaget.

Foto: AP
Britney Spears pappa Jamie Spears.

Inga spelningar i närtid

I dokumentet framgår det också att stjärnan inte kommer att uppträda igen inom den närmaste framtiden.

Spears advokat, Samuel D Ingham III, förväntar sig att Britneys far kommer att ”aggressivt bestrida” Britneys begäran och tillägger att de kommer att ha med sig en advokat med expertis inom ekonomiska rättigheter.

Förhandlingarna den 22 augusti kommer att vara stängda för allmänhet och media.

På engelska kallas den roll som Britneys pappa haft för ”conservatorship”, och är något som en domstol kan besluta om när någon inte anses kunna sköta sitt eget liv på grund av fysiska eller psykiska begränsningar.

Sky News har sökt en kommentar från Jamie Spears, som fortfarande har kontroll över Britneys ekonomi, utan framgång.

Britney Spears ex-man, Kevin Federline, har vårdnaden om hennes två tonårssöner.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: