Camilla Läckberg

Camilla Läckberg om brytningen med Saliba

”Jag tycker inte att jag skapar några intriger”

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Skilsmässor, maktkamp, pengar och kärlek – Camilla Läckbergs liv kan verka lika dramatiskt som den tv-såpa hon precis skapat.

Nu kommenterar hon brytningen med före detta bästa vännen Christina Saliba.

– Det är ju så i alla relationer att man har olika faser i livet, säger hon vid Viaplays höstpresentation där nya tv-såpan ”Lyckoviken” presenteras.

– Det är hat, det är kärlek, det är otrohet, det är skilsmässor, det är pengar och det är maktkamper.

Camilla Läckberg, 45, beskriver sin nya tv-serie ”Lyckoviken” under Viaplays och TV3:s höstpresentation. Hon är en av Sveriges mest framgångsrika författare som nu har skapat en klassisk tv-såpa.

– Jag saknar de här gamla såporna. ”Tre kronor”, ”Skilda världar”, Rederiet”, ”Vita lögner”. Jag tror att jag tittade på dem allihop. Även de amerikanska som ”The bold and the beautiful”, team Brooke, självklart.

”Jag tycker inte att jag skapar några intriger”. Camilla Läckberg ligger bakom nya tv-såpan ”Lyckoviken” – och lever själv som i en såpopera.

Vill göra en evighetssåpa

Fans av såpan som på svenska också haft namnet ”Glamour” känner igen den eviga fajten mellan karaktärerna Brooke och Taylor, som också delat upp seriens tittare i två läger. För transparensen kan nämnas att undertecknad var team Taylor.

”Lyckoviken” har premiär i oktober och totalt har två säsonger, 16 avsnitt, spelats in. I centrum står Disa Östrands och Martin Stenmarcks karaktärer som flyttar tillbaka till bostadsområdet Lyckoviken i samhället Hammarvik efter att under några år ha satsat på att göra karriär i storstaden.

– Förhoppningsvis blir det en sån serie som löper och löper och löper och aldrig tar slut. Vi ska följa Martin Stenmarck till pensioneringen, är tanken, säger Camilla Läckberg med ett skratt.

Gurun läste min hand och skrattade: ”Your life is a soap opera”

Hon, som är civilekonom i grunden, debuterade som författare 29 år gammal 2003 och har sedan dess gett ut tolv bästsäljande deckare och nästan lika många barnböcker om Super-Charlie. Samtidigt har hennes liv utvecklats till något som skulle kunna liknas vid en klassisk tv-såpa i verkliga livet.

Bröt med bästa vännen

Simon Sköld och Camilla Läckberg 2017, samma år som paret gifte sig.

Efter att ha skilt sig från sin första make, gifte hon sig med Sveriges första ”Robinson”-vinnare Martin Melin, ett förhållande som höll i fem år. Sedan 2014 är hon tillsammans med den 12 år yngre MMA-fajtern Simon Sköld. Hon har tävlat i ”Let’s dance”, medverkat i ”Stjärnorna på slottet” och skrivit en låttext till Anna Book i Melodifestivalen som diskades efter att det framkommit att låten, med en annan text, redan tävlat i den moldaviska uttagningen till Eurovision.

Tillsammans med sin dåvarande pr-agent och ständiga parhäst Christina Saliba och läkaren Sara Löfgren grundade hon vårdbolaget Hedda Care, men hamnade snart i en kritikstorm kring vårdmottagningens skyhöga priser. I april i år bröt hon oväntat med Saliba. I 13 års tid hade de arbetat ihop och synts på otaliga mingelbilder tillsammans, men plötsligt valde Läckberg att vända sig till Christina Salibas främsta konkurrent, när hon anlitade pr-gurun Lili Assefa som ny presskontakt och för att marknadsföra sina nya böcker.

Christina Saliba och Camilla Läckberg på Ellegalan i januari 2020.
Vi har alltid… Vi har en lång historia bakom oss, så att det finns alltid kvar där

Och bara några veckor senare gick Läckberg ut i öppen konflikt med sina medägare i Hedda Care, efter att vårdbolaget börjat sälja coronatester till allmänheten innan de fanns allmänt tillgängliga inom vården. Läckberg hävdade att Saliba och Löfgren gått emot hennes vilja när Hedda Care började sälja testerna. Saliba ville då inte kommentera konflikten:

”Camilla är och har varit en av min närmaste vänner och jag tänker inte gå i offentlig konflikt med henne eller delta i denna mediala dokusåpa som just nu pågår. Dessutom är hon en tidigare kund till mig. Min sekretess är min trovärdighet”, skrev hon då i ett sms till Aftonbladet.

Gör roll i såpan

Många tänker nog på ditt liv som hämtat ur en såpa, vad säger du om det?

– Ja, men alltså, jag måste ju skaffa material att skriva om, så det är bara att ösa på liksom, säger Camilla Läckberg med ett skratt efter Viaplays och TV3:s höstpresentation.

– Det roliga är att jag var... några kompisar släpade iväg mig i våras till nån indisk guru när vi hade en heltjejdag. Han skulle läsa i våra händer och han tittade i min handflata och kände lite på linjerna och så började han skratta och sa: ”Your life is a soap opera”. Det är väl kanske lite... Jag tycker inte att jag skapar några intriger. Men jag tror att jag är ganska bra på att leva livet fullt ut och det gör ju ibland att man tar dramatiska beslut.

Hade du valt att inte ge dig in i Hedda Care-affären om du hade kunnat göra om det valet?

– Nej, jag står alltid helt bakom alla affärsmässiga beslut som jag tar. Och även privata. Sen är det så att i alla affärsrelationer i alla företag så sker det ju saker och grejen med mig är ju bara att det blir offentligt. För de flesta andra blir det inte offentligt så jag ser inte så dramatiskt på det egentligen.

Jag är definitivt revanschsugen

Om det här hade varit för två år sedan så hade Christina Saliba stått bredvid dig nu, men det gör hon inte idag. Många funderar över vad som hände där?

– Det är ju media också som skapar mycket drama. Det är ju så i alla relationer att man har olika faser i livet. Så återigen, det är inte så mycket drama som det verkar i media.

Är ni vänner fortfarande?

– Vi har alltid… Vi har en lång historia bakom oss, så att det finns alltid kvar där. Men nu var det väl ”Lyckoviken” vi skulle prata om här, jag känner er, hur är det med ditt privatliv förresten vad händer där?

Markeringen är skämtsam, men ändå tydlig.

Jo det är ganska bra, hahaha. Men du som också har synts på så många sätt, har du en liten dröm om att få dyka upp själv i ”Lyckoviken” i en liten roll?

– Jag är redan med. Jag gör ett litet litet inhopp, en liten Hitchcock med en liten replik. Jag hade gärna hälsat på mer, men det var ju tuffa restriktioner att hålla sig därifrån om man inte hade där att göra, så det var först när jag skulle göra min lilla roll som jag åkte ner.

Anna Book diskades från Melodifestivalen 2016 – men textförfattaren Camilla Läckberg hoppas på revansch

Vill få revansch i Mello

Är det en roll som kan komma tillbaka som nån okänd halvsyster i säsong fyra eller nåt sånt?

– Haha, vi får väl se om jag kan bearbeta dem att ge mig lite större utrymme. Fast jag tror inte att det är så troligt, för jag är inte en jättebra skådis. Och det är ju ett problem i de här sammanhangen, jag är ju lika bra skådis som jag är på att sjunga karaoke, så du förstår ju.

Jag måste ju fråga om Melodifestivalen också, hur sugen är du på att få med en låt igen?

– Jag är definitivt revanschsugen, men jag har inte riktigt orkat lägga energin där. Luften gick lite ur mig, jag hade peppat så enormt. Men jag är väldigt revanschsugen så jag får väl se om jag kavlar upp ärmarna och börjar peppra med bidrag. Jag har lite låtar som går in varje år, det är ju många låtar som skickas in många gånger, men jag sitter väl inte och håller andan direkt.

Camilla Läckbergs nya tv-såpa ”Lyckoviken” har premiär på Viaplay i oktober.

ANNONS

Muminmuggen Fiske finns nu till ett rabatterat pris hos Nordic Nest - köp den idag!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Camilla Läckberg

Viaplay

TV3

Christina Saliba

Hedda Care