Jan Boklöv hoppar av ”Mästarnas mästare”

Ersätts av SVT:s expertkommentator Fredrik Lindström

Jan Boklöv tvingas hoppa av ”Mästarnas mästare” på läkarens inrådan.

– Jag accepterar de beslut som tagits. Beslutets grund är min epilepsi. Hälsan måste gå före, hur roligt de än skulle vara att deltaga i Mästarnas mästare, säger Jan Boklöv i ett pressmeddelande.

Jan Boklöv, 54, var en av dem som den här helgen skulle ha påbörjat inspelningen av 2021 års ”Mästarnas mästare” på SVT. Men nu tvingas backhopparen hoppa av den populära tv-tävlingen, på läkares order. Det meddelar SVT i ett pressmeddelande.

Boklöv har genomgått fördjupande läkarundersökningar inför sitt deltagande i programmet och i de undersökningarna framkommer att läkare avråder backhopparen från att tävla, av hälsoskäl.

– Jag accepterar de beslut som tagits. Beslutets grund är min epilepsi. Hälsan måste gå före, hur roligt de än skulle vara att deltaga i Mästarna mästare, säger Jan Boklöv i pressmeddelandet.

Jan Boklöv tvingas hoppa av ”Mästarnas mästare”.
Jan Boklöv tvingas hoppa av ”Mästarnas mästare”.

Världscupssegrar

I stället hoppar SVT:s expertkommentator i skidskytte, Fredrik Lindström, 31, in med kort varsel.

– Fredrik har varit på ”Mästarnas mästares” shortlist över spännande potentiella deltagare sedan han avslutade sin karriär. Vi är otroligt glada över att han nu kunde ställa upp med så kort varsel, säger Anders Wistbacka, projektledare för ”Mästarnas mästare”.

Lindström har en individuell världscupsseger och tre stafettsegrar genom karriären, varav den senaste 2018. 2019 valde han att avsluta sin karriär.

– Först och främst känner jag mig hedrad att få vara med i ”Mästarnas mästare”. Sedan ser jag fram emot att möta de andra idrottsprofilerna i utmanande dueller. Det här blir skoj, säger Fredrik Lindström i pressmeddelandet.

Jan Boklöv ersätts av Fredrik Lindström.
Jan Boklöv ersätts av Fredrik Lindström.
Publisert:

LÄS VIDARE