Gry Forssell om sista sms:et från Adam Alsing

Var bjuden på samma fest – men tackade nej: ”Glad gubbe och tre röda hjärtan”

Publicerad 2020-06-25

Gry Forssell var bjuden på samma fest som Adam Alsing – men tackade nej.

I ”Sommar i P1” berättar hon om sista sms:et som hon skickade – och svaret hon fick från sin vän just den kvällen.

– Jag är så arg att han är borta, han var en helt fantastisk människa, säger hon i programmet.

Producenten för ”Äntligen morgon” på Mix Megapol satte redan tidigt i mars upp tydliga riktlinjer för Gry Forssell, 47, och de andra medverkanden för att hålla coronaviruset på avstånd.

Det fick Gry Forssell och en kollega att tacka nej till den fest dit Adam Alsing gått och möjligen smittats av covid-19, sjukdomen som tog hans liv i april 51 år gammal. Det berättar Forssell i ”Sommar i P1”.

– Det gjorde att Jonas och jag inte riktigt kände för att svänga förbi en fest som våra gemensamma vänner ville att vi skulle komma till, säger hon programmet.

Sista sms:et från Alsing

Istället ägnade hon kvällen åt sällskapsspel med några nära vänner och trillade över en fråga om vilka programledare som ledde just Mix Megapols morgonshow när det startade i mitten av 00-talet.

Eftersom det var just Gry Forssell som gjorde det tillsammans med Adam Alsing tog hon kort på frågan och skickade det till honom i ett meddelande.

– Jag filmade av kortet och skickade det till Adam som var på en fest på andra sidan stan. Han svarade: ”Bra fråga ändå” med en glad gubbe och tre röda hjärtan. Det är mitt sista sms från honom, säger Gry Forssell i ”Sommar i P1”.

”Tänker varje dag på hans familj”

De ledde morgonshowen tillsammans under sju år och Gry Forssell beskriver Adam Alsing som sin bästa vän under den perioden. Hon kallar corona för ”ett jävla skitvirus”.

– Jag vet så klart inte om han fick det just den kvällen. Men jag är glada att vi valde att lyssna på dansken (producenten som infört coronarestriktioner, reds anm) och höll oss hemma den där kvällen, säger Gry Forssell.

– Jag är så arg att han är borta, han var en helt fantastisk människa, säger hon och fortsätter:

– Nu är han död jag tänker varje dag på hans familj och hans vänner som inte har Adam kvar.

ANNONS