Skrällvinsten i ”Hela kändis-Sverige bakar”

”För mig var det sjukt oväntat”

Från längdspåren till baktältet.

Anders Södergren och Ida Ingemarsdotter skrällde och tog hem segern i ”Hela kändis-Sverige bakar”.

– Från början hade man inte en tanke på att vi skulle kunna vinna, det fanns inte på världskartan, säger Södergren.

När den före detta olympiske guldmedaljören i längdskidor Anders Södergren, 43, svarar i telefonen är han ute i solen och njuter.

– Jag ska precis dra igång gräsklipparen faktiskt, säger han.

Att Södergren ska klippa gräset kanske inte är någon högoddsare. Men att han tillsammans med längdskidskollegan Ida Ingemarsdotter, 35, skulle vinna ”Hela kändis-Sverige bakar” i TV4 får man ändå räkna som en skräll.

– För mig var det sjukt oväntat. Jag har aldrig varit den som har hållit på att baka och hade lite ångest när jag tackade ja till det. Men samtidigt var det kittlande och kul att testa på att baka i tv. Men ja, det var en skräll för min del, säger han.

Ida Ingemarsdotter och Anders Södergren efter segerbeskedet.
Ida Ingemarsdotter och Anders Södergren efter segerbeskedet.

”Från början hade man inte en tanke på att vi skulle kunna vinna”

I finalen av programmet tävlade skidstjärnorna mot dansaren Tobias Karlsson, 43, och dragshowartisten Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson, 61. När de skulle presentera drinktilltugg så valde de att charma konditorn Birgitta Rasmusson, 80, genom att använda hjortron, något hon älskar.

– Herregud vad gott, säger Rasmusson i programmet.

– Det var häftigt. Från början hade man inte en tanke på att vi skulle kunna vinna, det fanns inte på världskartan. Vi kämpade för att inte åka ut först och sen blev vi stjärnbagare de två första avsnitten. Efter det växte hornen ut ännu mer, då tänkte vi att det kunde gå hela vägen. Efter starten gick vi all in för att komma så långt som möjligt, säger Anders Södergren.

Hur var inspelningarna?

– Det var en blandad skara människor, det blev ännu roligare att spela in då. Mixen var superkul och det var inga jag kände innan. Det var nya bekantskaper allihopa, vilket var kul.

Anders Södergren och Ida Ingemarsdotter.
Anders Södergren och Ida Ingemarsdotter.

”Visste knappt hur bakverket ska se ut”

Duon har under säsongen fått kritik för att de inte har ”showat” tillräckligt mycket. Men Södergren menar på att deras fokus har varit en grundpelare till att de till slut tog hem hela tävlingen. Men det var inte lätt alla gånger.

– Det svåraste var när man fick en uppgift och så visste man knappt hur bakverket skulle se ut. Man kunde få något grundtips men de lämnade vissa saker åt oss som de visste att vi skulle få problem med. Bakning är mer kemi än vad matlagning är, i matlagning kan man höfta lite. Men i bakningen går det inte att rädda upp på samma sätt, säger han.

I dag har längdskidsstjärnan mycket bättre självförtroende när det kommer till att baka.

– Jag gjorde en födelsedagstårta enligt det recept vi körde i programmet. Det hade jag inte gjort om jag inte ställt upp i programmet.

Juryn ska bedöma Ingemarsdotters och Södergrens finaltårta.
Juryn ska bedöma Ingemarsdotters och Södergrens finaltårta.
Publisert:

LÄS VIDARE