Stjärnorna i chock efter Bryants död

avTT

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Matt Sayles/AP/TT
Alicia Keys och Boyz II Men hedrade Kobe Bryant under Grammygalan.

Även nöjesvärlden reagerar med bestörtning på beskedet om basketlegendaren Kobe Bryants död i en helikopterolycka.

Bara några timmar efter Bryants död hölls årets Grammygala i Staples Center i Los Angeles – Kobe Bryants gamla hemmaarena med basketlaget Los Angeles Lakers.

Sörjande fans samlades utanför arenan samtidigt som galan inleddes med en tyst minut. Soulstjärnan Alicia Keys, som var kvällens konferencier, framförde en hyllning till Bryant tillsammans med r'n'b-gruppen Boyz II Men.

– Vi står här helt förkrossade i den byggnad som Kobe Bryant byggde, sade Keys.

Under galan hedrade flera stjärnor basketikonen, bland annat bar rapparen Lil Nas X en tröja med Bryants nummer 24.

Nicholson: Fruktansvärt

Skådespelaren och Lakers-supportern Jack Nicholson, som såg i stort sett varenda hemmamatch med Kobe Bryant från första parkett, beklagar spelaren och vännens död i en sällsynt intervju med radiokanalen CBS2.

– Jag var så van vid att träffa Kobe och att prata med honom. Det känns fruktansvärt. Det är bara en så hemsk händelse, säger han.

Otaliga artister, skådespelare och tv-personligheter – från rapstjärnan Cardi B till Beach Boys-legendaren Brian Wilson – uttrycker sin sorg på sociala medier.

Hyllas av Kanye West

Rapstjärnan Kanye West har lagt upp en bild på sig själv tillsammans med Bryant i ett inlägg på Twitter , och skriver: "Vi ber för din familj och uppskattar livet du levde och inspirationen som du gav".

Även popstjärnan Justin Bieber har delat med sig av en gammal bild på sig själv tillsammans med basketspelaren, på Instagram.

"Det får inte vara sant. Du uppmuntrade mig alltid, Mamba (Bryants smeknamn). Gav mig några av de bästa citaten som får oss att le än i dag", skriver han.

Kobe Bryant, hans 13 år gamla dotter Gianna och ytterligare sju passagerare omkom i olyckan, som inträffade i Kalifornien på söndagsmorgonen, lokal tid.

Publicerad: