Så görs ”Sommar med Ernst” om på grund av corona

Inget nytt torp – återblickar och temaprogram: ”När tiderna är som de är”

TV4 gör om ”Sommar med Ernst” på grund av coronapandemin.

Istället för att ta sig an en hel byggnad kommer Kirchsteiger ta sig an olika teman i varje avsnitt.

– Jag vill visa vad man kan fixa med hemma när tiderna är som de är och man kanske inte kan resa lika mycket som vanligt under sommaren, säger han i ett pressmeddelande.

Det blir varken sommartorp, kvarn, eller bondgård för Ernst Kirchsteiger, 62, att ta sig i den trettonde säsongen av ”Sommar med Ernst” på TV4. På grund av coronapandemin har TV4 tvingats göra om programmet och därför blir det ingen hel byggnad som renoveras i årets säsong.

”Komma nära Ernst”

Att det skulle bli en säsong av ”Sommar med Ernst” även i år, trots coronapandemin, stod klart redan i början av april. Men då ville TV4 inte avslöja några detaljer om hur programmet skulle komma att se ut. Nu berättar TV4:s exekutiva producent Clara Tengbom att Ernst Kirchsteiger kommer att fixa och laga mat precis om han brukar och ta sig an olika teman i varje program.

– Genom att presentera ett rum i taget ger oss också en möjlighet att verkligen komma nära Ernst och hans inredningsfilosofi och tankar på ett nytt sätt som jag tror tittarna kommer att uppskatta, säger hon i ett pressmeddelande.

Ernst Kirchsteiger kommer inte ta sig an något nytt sommartorp eller liknande under kommande säsongen av ”Sommar med Ernst” i TV4.
Ernst Kirchsteiger kommer inte ta sig an något nytt sommartorp eller liknande under kommande säsongen av ”Sommar med Ernst” i TV4.

Återanvänder

Bland de teman som kommer dyka upp i sommar finns badrum, uteplatser, matlagning och kök. Samtidigt kommer man också att återanvända moment och inslag från tidigare säsonger.

– Jag har hållit på med det här i många år nu. Det känns fint att kunna gå tillbaka och återuppleva gamla favoriter, säger Kirchsteiger i ett pressmeddelande.

Säsongspremiär är torsdag 18 juni och då blir temat trädgård och odling.

– Att vara ute och jobba med växter är nästan terapeutiskt. Det blir en fin start på säsongen, säger Ernst Kirchsteiger.

– Jag vill visa vad man kan fixa med hemma när tiderna är som de är och man kanske inte kan resa lika mycket som vanligt under sommaren.

Ernst Kirschsteiger kommer fixa och ge tips inom olika teman som badrum och uteplatser.
Ernst Kirschsteiger kommer fixa och ge tips inom olika teman som badrum och uteplatser.
Publisert:

LÄS VIDARE